Ervaar ‘Het Koningshuis van de Natuur’ bij Hertenkamp Enkhuizen

Algemeen
De natuur zit ook vol met koningen en koninginnen.
De natuur zit ook vol met koningen en koninginnen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Koningsdag wordt gezamenlijk gevierd op woensdag 27 april. Wist je dat sommige planten en dieren zijn bekroond met de titel: koning, koningin of keizer? Soms dragen ze zelfs een echte kroon. De onbetwiste koning van het dierenrijk is de leeuw. Die vinden we in de Nederlandse natuur niet. Maar in elke tuin, park, plantsoen en natuurgebied schuilt wel een koninkje, koningin of keizer. Tijdens de meivakantie kun je ze allemaal ontmoeten in de natuurtuin van Hertenkamp Enkhuizen. Kosten bedragen 1,- euro per persoon.

Er is een blauw bloed-puzzelspeurtocht in de natuurtuin van Hertenkamp Enkhuizen uitgezet. Als je de puzzel oplost ontdek je wie de koning is van de natuurtuin. Van woensdag 27 april tot 8 mei kun je tijdens de reguliere openingstijden de puzzeltocht speuren. De kosten zijn 1,- euro per persoon, per speurtocht.

Informatie

Speciaal op Koningsdag en Bevrijdingsdag is de speurtocht gratis af te halen bij de kassa. Kijk voor aanvullende informatie op de website: www.hertenkampenkhuizen.nl.