De tijdscapsule wordt begraven.
De tijdscapsule wordt begraven. (Foto: Amber’s Fotografie)

Tijdcapsule begraven in Reigersborg Zuid V

Algemeen

HOOGKARSPEL - Een grote groep (toekomstige) bewoners heeft afgelopen vrijdag het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun buurtgenoten in Reigersborg Zuid V. Daarnaast kon men een boodschap achterlaten in een heuse tijdcapsule. Hiermee sluit de gemeente Drechterland een groot nieuwbouwproject af in Hoogkarspel. Vanaf 2000 is er stapsgewijs gebouwd in Reigersborg en zijn er circa 900 woningen bijgekomen.

ZeemanVastgoed en de gemeente Drechterland hebben samen besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk alle (toekomstige) bewoners uit te nodigen om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De wijk dankt zijn bijzondere straatnamen - zoals Bronstijd, Kreekrug en Pad van Drechtje - aan de archeologische vondsten. Daarmee was het contact met Archeologie Westfriesland snel gelegd. Ook een toekomstige bewoonster gaf aan graag mee te willen denken. Gezamenlijk ontstond het plan om een tijdcapsule in te graven in het nieuwe bospark, met aansluitend ruimte voor een hapje en drankje om kennis te maken met medebewoners.

Woningbouwplannen

Wethouder Yvonne Roos-Bakker: “Hoe bijzonder is het dat we de afronding van de wijk Reigersborg op deze manier konden vieren. De plek van de tijdcapsule hebben we laten vastleggen, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Ook is het fijn om de blije gezichten te zien van de nieuwe bewoners. Met project Reigersborg hebben we echt voldaan aan een deel van de woningbehoefte in Hoogkarspel. Maar tegelijkertijd zie ik ook dat we er nog niet zijn en hoop ik dat er de komende periode nog meer woningbouwplannen in de gemeente Drechterland worden gerealiseerd.”

Reigersborg Zuid V

Reigersborg Zuid V ligt aan de westkant van Hoogkarspel, aansluitend aan Reigersbord Zuid IV. De wijk ligt tussen de Streekweg aan de noordkant en de spoorlijn aan de zuidkant. Aan de westkant van het plan is, dankzij de hulp van een alliantie van enthousiaste inwoners, eerder een bospark gecreëerd. Het bospark fungeert als groene buffer tussen de woningen en de Westfrisiaweg. De opzet van het plan bestaat uit een groot aantal vrije kavels. Andere woningtypen zijn divers: rijwoningen, levensloopbestendige (huur)woningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en een samenwoonvorm.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Ideeën voor sportlandschap Stede Broec Algemeen 15 aug, 11:11
Afbeelding
Eerste Oekraïense vluchtelingen in woonunits locatie IJsbaan Algemeen 10 aug, 16:00
Afbeelding
Fietsroutes voor senioren door Westfriesland Algemeen 10 aug, 12:37
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Workshop zonnebloem op zonne-energie Algemeen 10 aug, 09:25
Afbeelding
Maritiem Weekend: alle trossen los Algemeen 9 aug, 15:00
Afbeelding
Orgelconcert André van Vliet in Venhuizen Algemeen 9 aug, 11:35
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Lekenpreek door de burgermeester Algemeen 8 aug, 14:25
Afbeelding
Leer alles over vallende sterren bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 8 aug, 11:42
Afbeelding
Schoon Westfriesland ‘SUP against the Plastic Soup’ Algemeen 8 aug, 09:44
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Kom naar Foodtruckfestival Enkhuizen Algemeen 5 aug, 08:33
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief