Paspoort aanvragen in de gemeente Enkhuizen

Algemeen
Vergeet geen paspoort aan te vragen deze zomervakantie!
Vergeet geen paspoort aan te vragen deze zomervakantie! (Foto: Pixabay)

ENKHUIZEN - Ga je deze zomer naar het buitenland? Check dan ruim van tevoren of je paspoort nog wel geldig is! Wanneer dat niet het geval is, moet je voor het aanvragen van een nieuw paspoort een afspraak maken bij de gemeente Enkhuizen. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt is het paspoort 5 werkdagen na de aanvraag klaar. Omdat de gemeente binnenkort overstapt op een nieuwe bezorgdienst is het tijdelijk niet mogelijk uw paspoort thuis te laten bezorgen.

Bij het verlengen of aanvragen van een nieuw paspoort komen allerlei zaken kijken. Neem op uw afspraak alle paspoorten en identiteitskaarten die u nog heeft mee, ook als ze zijn verlopen. Vergeet ook geen recente pasfoto in kleur, die voldoet aan de gestelde pasfoto-eisen. Doet u een spoedaanvraag en wordt deze voor 14:00 uur verwerkt, dan kan het paspoort de volgende dag klaar zijn om opgehaald te worden vanaf 09:00 uur. Let wel op: dit is geen garantie en de tijden kunnen afwijken.

Tarieven

Een paspoort is 10 jaar geldig voor volwassenen. Voor personen tot 18 jaar is dit 5 jaar. In de gemeente Enkhuizen betalen volwassenen vanaf achttien jaar voor hun paspoort 75,80 euro. Voor kinderen tot achttien jaar zijn de kosten 57,30 euro. Bij een spoedaanvraag komen daar nog extra kosten bij van 51,60 euro. Voor het aanvragen van een kinderpaspoort moet een kind altijd zelf mee!