Yuro Honing Acoustic Quartet concert

Algemeen
Ervaar een uniek concert.
Ervaar een uniek concert. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het Yuro Honing Acoustic Quartet treedt zondagmiddag 18 september op in de Gitaarsalonserie in de Drommedaris. De aanvang is om 15:00 uur. Tickets bedragen 20,- euro per persoon. 

In maart 2020 verscheen ‘Bluebeard’. Geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Barbe Blue’ heeft Honing een nieuw album opgenomen waarbij nieuw werk wordt gekoppeld aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe stap voorwaarts voor zijn Acoustic Quartet. 

Blauwbaard

De muziek is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt. Honing stelt de vraag; wie is het slachtoffer hier? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit, of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw? Het kwartet neemt je mee langs de verschillende kamers in Blauwbaard’s kasteel, gevisualiseerd dankzij een bijzonder lichtontwerp van Tom Verheijen. Een donkere concertvoorstelling waarin verlangen en jaloezie resoneert door de muziek, vol met subtiel, ritmische lagen en meeslepende melodieën. 

Leden

Yuri Honing - tenor saxophone, Wolfert Brederode - piano, Gulli Gudmundsson - bass, Joost Lijbaart - drums.

Informatie

Iedereen is zondag 18 september welkom om 15:00 uur in de Drommedaris, Paktuinen 1, in Enkhuizen. Kosten bedragen 20,- euro per persoon. Ga voor reserveringen naar www.drom.nl of kijk voor meer informatie op: www.gitaarsalon.nl.