Bewonersavond bijeenkomst voor sportlandschap Stede Broec

Algemeen
De gemeente Stede Broec maakt stappen in de ontwikkeling van een Sportlandschap.
De gemeente Stede Broec maakt stappen in de ontwikkeling van een Sportlandschap. (Foto: Pixabay)

GROOTEBROEK - Gemeente Stede Broec houdt 26 september om 19:30 uur een bewonersavond over het Sportlandschap Stede Broec. De gemeente ziet samen met de sportverenigingen kansen voor een nieuw sport- en recreatielandschap bij het sportcomplex van Zouaven en SAV aan de Wijzend-Raadhuislaan in Grootebroek. Er is een ontwerp gemaakt voor een plan dat de voorkeur heeft van verschillende partijen en verenigingen. Bewoners kunnen op de bewonersavond dit voorkeurscenario inzien.

De gemeente vindt het belangrijk sportverenigingen, belangenorganisaties en bewoners bij de ontwikkeling te betrekken. Met verschillende partijen zijn de kansen voor het gebied bekeken. Vervolgens zijn de kansen in 4 scenario’s vertaald en besproken met de direct betrokken verenigingen en belanghebbenden. Ook inwoners konden reageren op de scenario’s via de website samen.stedebroec.nl. Alle reacties en aandachtspunten heeft de gemeente verzameld en betrokken bij het maken van een ontwerp voor een voorkeursscenario.

Programma

Het programma is als volgt: Om 19:15 uur is er een inloop, gevolgd door een presentatie over de ontwikkeling en het voorkeursscenario van het sportlandschap om 19:30 uur. Rond 20:00 uur kunnen er vragen gesteld worden en om 21:00 uur zal de bijeenkomst worden beëindigd. De avond wordt gehouden in de grote aula van het Martinuscollege, De Aanloop 6, Grootebroek. Ingang zuidkant bij parkeerterrein. Inlopen na 20.00 uur is ook mogelijk. Medewerkers van de gemeente staan dan klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u dan reageren op het voorkeursscenario.

Informatie 

Meer info over de ontwikkeling van het sportlandschap en de 4 scenario’s staat op samen.stedebroec.nl. De ontwikkeling van het Sportlandschap is een wens vanuit de Gebiedsvisie Stede Broec Zuidwest. De gemeenteraad heeft in 2017 deze visie vastgesteld. Daarin staat de ambitie het Middengebied te ontwikkelen tot een gebied waar sport, bewegen, recreatie en het landschap centraal staan. De gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebied tot ‘Sportlandschap Stede Broec’. De vervolgstap is het vertalen van het voorkeursscenario in een masterplan. Daarin staat op hoofdlijnen de ontwikkeling voor het gebied. De verwachting is dat de gemeenteraad het masterplan begin 2023 vaststelt.