Bronstijd in West-Friesland excursie

Algemeen
Bronstijdpotjes kleien.
Bronstijdpotjes kleien. (Foto: Toos Brink)

BOVENKARSPEL - Uit de vele opgravingen in de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat oostelijk West-Friesland in de Bronstijd (1700 - 800 v.Chr.) een zeer belangrijk woongebied was. In het bezoekerscentrum van het IVN West-Friesland (in het Streekbos Paviljoen) wordt door het IVN en de archeologie-vereniging AWN Noord-Holland Noord op 2 oktober van 13:00 - 15:30 uur een kijk- en doe middag over deze bewoning en het bronstijdlandschap georganiseerd. 

Voor kinderen is er de mogelijkheid om “bronstijdpotjes” te kleien en wordt er o.a. door een botanist uitleg gegeven over zaden en planten in de Bronstijd. Er staan ook microscopen opgesteld waarmee allerlei vondsten goed bekeken kunnen worden. Er is een maquette aanwezig van een bronstijdnederzetting uit West-Friesland. Nico Bregman, dé IVN Bronstijd-kenner en vrijwilligers van de AWN zijn aanwezig voor achtergrondinformatie.

Het Streekbos Paviljoen is gelegen aan de Veilingweg 21a, 1611 BK, Bovenkarspel. Aanmelden is niet nodig. De kosten zijn gratis!