‘Samen de winter door’ met Buurtwarmte Enkhuizen

Algemeen
Ga met Buurtwarmte Enkhuizen aan de slag met besparen en isoleren om zo de winter door te komen.
Ga met Buurtwarmte Enkhuizen aan de slag met besparen en isoleren om zo de winter door te komen. (Foto: Pixabay)

ENKHUIZEN - De landelijke actie ‘Samen de winter door’ (www.samendewinterdoor.nu) wordt in Enkhuizen opgepikt door Buurtwarmte Enkhuizen. Iedereen is van harte welkom op 19 november tussen 13.00 en 15.00 uur op locatie van de Enkhuizer Tennis Club aan De Gouw 3-E in Enkhuizen. Deze middag staat in het teken van besparen en isoleren. Aanmelden is niet nodig. 

De bijeenkomst in Enkhuizen wordt georganiseerd door coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen. Er zijn energiecoaches aanwezig die adviezen geven en vragen beantwoorden. Voor belangstellenden is er uiteraard ook informatie over Buurtwarmte Enkhuizen, maar iedereen is welkom – dus ook als je van verder komt en/of geen lid bent of wilt worden van de coöperatie. Om 13:00 uur is er een digitale landelijke kick-off. Verder is er allerlei informatie beschikbaar in de vorm van flyers, filmpjes en meer. Alle bezoekers ontvangen ook een informatiepakket voor thuis. De organisatie hoopt op een sneeuwbaleffect, waarbij enthousiaste bezoekers het verhaal weer verder vertellen. Zo wordt iedereen ingelicht hoe zij energie kunnen besparen deze winter.

Buurtwarmte Enkhuizen

Coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen is de energiecoöperatie van, voor en door bewoners van het zuidelijke deel wijk Gommerwijk West. Buurtwarmte Enkhuizen staat voor het verduurzamen van de wijk, onder andere met het adviseren van bewoners bij verduurzamen van hun woning en door het produceren van duurzaam opgewekte energie, in eigendom van de lokale bevolking. Op die manier bevorderen we efficiënt energieverbruik. Coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen u.a. is opgericht in 2021 en telt inmiddels meer dan honderd leden.

Dit initiatief sluit aan op de duurzaamheidsambitie van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland en daarom is dit project aangemerkt als pilotproject voor het Wijkuitvoeringsprogramma’s van de drie gemeenten, bedoeld om met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen en zo als voorbeeld te dienen voor het verduurzamen van andere wijken. Het project maakt ook deel uit van het Programma Aardgasvrije Wijken. Kijk voor meer informatie op: www.buurtwarmteenkhuizen.nl.