Theatervoorstelling Al Maktoub

Algemeen
Wachten in het theater tot de voorstelling kan beginnen.
Wachten in het theater tot de voorstelling kan beginnen. (Foto: Pexels)

ENKHUIZEN - Project Geestdrift presenteert op vrijdag 25 november de theatervoorstelling Al Maktoub (het lot) van theatermaker Abdelkarim el Baz in de doopsgezinde kerk in Enkhuizen. Kosten bedragen 13,50 euro per persoon en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20:00 uur. 

In zijn autobiografische theatersolo vertelt El Baz de coming of age van een ontheemde jongen: in Marokko is hij het buitenbeentje, later in Nederland vindt hij geen aansluiting. Als vervolgens zijn moeder na een ziekbed komt te overlijden, is ook die vaste grond onder zijn voeten weggeslagen. Abdelkarim el Baz toont zijn pijn en verdriet, maar ook de strijdvaardigheid die hij in zijn leven heeft verworven en die hij deels aan zijn moeder te danken heeft. Intiem, kwetsbaar en met een twinkeling eert theatermaker Abdelkarim el Baz de liefde voor zijn moeder en bevecht hij de onomkeerbaarheid van het lot. Hij neemt het publiek mee in zijn constante pogingen om grip te krijgen op dat wat hem overkomt.

Inspireren

Project Geestdrift presenteert inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerken in Noord-Holland met als doel bezoekers te verwelkomen op deze bijzondere locaties en op een verbindende manier met elkaar kennis te laten maken. Al Maktoub is een productie in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.