Lennon Stolk doet mee aan ‘Skills Heroes’

Algemeen
Lennon Stolk uit Enkhuizen schat zijn kansen aardig in.
Lennon Stolk uit Enkhuizen schat zijn kansen aardig in. (Foto: Rob Duin)

ENKHUIZEN / REGIO - Lennon Stolk uit Enkhuizen doet mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Lennon strijdt om de eer bij de applicatie- en mediaontwikkelaars. Hij volgt zijn mbo-opleiding bij het Horizon College in Hoorn. Het NK wordt 23 en 24 maart gehouden in de RAI in Amsterdam.

Voor Lennon (21) is het Nederlands kampioenschap bij de applicatie- en mediaontwikkelaars een nieuwe ervaring omdat hij voor de eerste keer meedoet. “Ik vind het erg leuk om mee te doen. Mijn kansen schat ik aardig in en ik laat alles op me afkomen.” Als Lennon Nederlands kampioen wordt kan hij afgevaardigd worden naar het Europees kampioenschap in de Poolse stad Gdansk. Dat vindt in september plaats.

Mbo-toppers

In totaal doen negen studenten van het Horizon College mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. De wedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Per finale strijden acht mbo-studenten om de nationale eer. De studenten die zich gekwalificeerd hebben, behoren tot de mbo-toppers in hun vakgebied. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

Finalisten van het Horizon College

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sam Strijbis (huidig Nederlands kampioen), Bouwtimmeren: Yvanka de Reus (huidig Nederlands kampioen), Meubelmaken: Robin Berkhout, Tegelzetten: Junior Macaia, Autotechnicus: Ryan Meuwese, Applicatie- en mediaontwikkelaar: Lennon Stolk, Mediavormgever: Lisa Fennema, Apothekersassistent: Noortje Rijser én Verzorgende IG: Maaike van der Steen.