Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

Nieuws

BOVENKARSPEL - Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom dan eens kijken op vrijdag 3 oktober vanaf 19.00 uur in Volkssterrenwacht Orion. Publiek is van harte welkom aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel.
De maan met zijn prachtige kraters is te zien door giga telescopen, die in de koepelruimte staan.! Ook de planeet Saturnus met zijn ringen is te bewonderen. De avond bestaat uit een boeiend programma met onder meer in het planetarium prachtige presentaties over het heelal en ruimtevaart. Via een speciale planetariumbeamer zien de bezoekers waar de Maan en de planeten te vinden zijn aan de hemel. Met de beamer worden de sterrenbeelden beter getoond en kan ingezoomd worden op de Maan en de planeten. Tevens is in de expositieruimte van alles te zien en beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Een bijzondere avond voor jong en oud en aanmelden is niet nodig.
De toegang is gratis, met uitzondering van de filmvoorstelling om 19.00 uur: Dinosuarus at Dusk en om 20.00 uur: Buitenaardse planeten. Entree jeugd tot 12 jaar € 3,- en volwassenen € 5,-per persoon. Aanmelden voor de films via 06-48850445.