Geluksmoment delen op ‘Nationale Donutdag’ in Bovenkarspel

Nieuws
Het Leger Des Heils en donutproducent 'Donut Worry Be Happy' organiseren wederom de jaarlijkse Donutdag op vrijdag 2 juni.
Het Leger Des Heils en donutproducent 'Donut Worry Be Happy' organiseren wederom de jaarlijkse Donutdag op vrijdag 2 juni. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL / REGIO - Het Leger des Heils en donutproducent ‘Donut Worry Be Happy’ organiseren vrijdag 2 juni opnieuw de Nationale Donutdag. Ook dit jaar koppelen de organisaties deze traditie aan het beleven van een geluksmomentje.

De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. 

Korps Bovenkarspel

Belangrijkste doel van Nationale Donutdag: samen eten, delen én elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Nationale Donutdag wordt ook in Bovenkarspel gevierd. Vanuit Korps Bovenkarspel Murillostraat 22, 1611 DC Bovenkarspel kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten. 

Gedeeld genot

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de Nationale Donutdag sluit het Leger des Heils aan bij deze traditie. In samenwerking met producent Donut Worry Be Happy, staat de gedachte ‘happiness is only real when shared’ centraal. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut. 

Vijftigduizend donuts

Duurzaam Donut Worry Be Happy zorgt met zijn donuts het hele jaar door voor geluksmomenten, maar doet daar tijdens Internationale Donutdag nog een schepje bovenop. In totaal worden 50.000 donuts door de organisatie gratis aan het Leger des Heils verstrekt voor het goede doel. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van diverse smaken waaronder ook vegan en halal donuts. 

Jaarlijkse traditie 

In de afgelopen drie jaar organiseerden beide organisaties ook al de Nationale Donutdag. Het succes daarvan – ondanks coronacrisis – en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van de jaarlijks terugkerende traditie. Het Leger des Heils deelt in Amerika en veel andere landen ook ieder jaar nog altijd donuts uit. Tijdens elk soort noodsituatie in vredestijd – branden, overstromingen, aardbevingen, doorvoerstakingen, stroomuitval – hebben de mobiele kantines van het Leger des Heils burgers voorzien van donuts. 

Informatie

Ga voor meer informatie over Nationale Donutdag, een samenwerking tussen het Leger Des Heils en Donut Worry Be Happy, naar de website: www.legerdesheils.nl/donutdag.