Gelukkige Jagger Broline wint in Enkhuizen

Nieuws

ENKHUIZEN - Jagger Broline heeft afgelopen donderdag tijdens de Harddraverijdag in Enkhuizen Finn Verkaik zijn eerste kortebaanoverwinning bezorgd. De winst kwam gelukkig tot stand. De Zweedse ruin werd bijgeloot na de derde omloop en profiteerde vervolgens van galoppades van zijn tegenstanders in zowel de halve finale als de finale.
Daarmee eindigde de zo mooi begonnen koers in een anticlimax. Eerst was het Blue Diamond As in de halve finale die zomaar de strijd staakte. De ruin was met pikeur Rob de Vlieger bezig aan zijn beste kortebaan tot nu toe, maar vergooide in de halve eindstrijd zijn kansen met zijn enige galoppades van de middag. In de finale deed Southwind Raptor met Lindsey Pegram precies hetzelfde. De Amerikaan van eigenaartrainer Bert de Boer was de gehele middag weergaloos geweest, maar had af en toe een zwak moment met een galoppade. Dit herstelde hij steeds door de andere ritten met gemak te winnen. In de finale draafde hij echter geen meter. Het kostte hem de overwinning en leverde hem ‘slechts’ zilver op. Jagger Broline van Stal de Groningers profiteerde. De ruin uit de stal van Hans Bot was in de derde omloop gedecideerd verslagen door Doc Holiday, maar kreeg na bijloting een herkansing. Deze extra mogelijkheid verzilverde hij optimaal. Het betekende zijn derde seizoensoverwinning. Ook was het de eerste zege van de achttienjarige Finn Verkaik. De leerlingpikeur was tot dusver juist ongelukkig geweest in de beslissende fase van een kortebaan. Na twee tweede en twee derde plaatsen was het nu eindelijk raak voor hem.

Troostfinale

Het brons ging naar Blue Diamond As. De ruin herstelde zich in de troostfinale van zijn galoppades in de halve finale. In twee ritten rekende hij zonder problemen af met Doc Holiday (Frans van der Blonk).
Het fraaie deelnemersveld en het mooie weer had veel mensen naar de Paktuinen getrokken. Dit zorgde naast veel gezelligheid voor een lokaal omzetrecord bij de totalisator. Uiteindelijk bleef de teller steken op ongeveer 29.000 euro.