Pietendorp in buitenmuseum

Nieuws

ENKHUIZEN - Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten, vliegende Pietenracepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. Zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december is het namelijk weer zo ver: Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait.
Overal in het buitenmuseum zijn verschillende activiteiten. Doe mee aan de vliegende pietenrace of luister naar een verhaal van de Voorleespiet. Ontmoet de pieten op straat, ‘vaar’ mee met de stoombootjescarrousel en ga onder andere langs bij de pepernotenbakkerij, pietenpakkenwasserij en de stal van Amerigo. Op het speciale oefendak kunnen alle kleine hulppieten een pietentraining volgen. Het kaaspakhuis wordt dit jaar door Verkade omgebouwd tot het enige echte Chocoladeletterpakhuis. Ieder kind kan een chocoladeletter winnen en speciale chocoladeletter-lingo spelen. Tijdens het Pietendorp leggen twee pakjesboten aan in de havens van het museum. Pakjesboot 10 en Pakjesboot 12; de laatste alleen op zaterdag 25 en zondag 26 november. Pakjesboot 12 is de enige echte boot van Sinterklaas, bekend van televisie. De pakjesboten zijn ook van binnen te bekijken.
Het Pietendorp is op zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.zuiderzeemuseum.nl.