Kort nieuws

Nieuws

Tulpenpleinfeest geslaagd

ENKHUIZEN - De officiële opening van het Tulpenplein - zaterdag 27 augustus - was niet alleen een geslaagd buurtfestijn met circa driehonderd bezoekers, het bracht ook nog eens € 259,15 op voor stichting Parlan. Buurtbewoners waren zeer actief en verkochten oude spulletjes en zelfgemaakte hapjes. Parlan gaat met de opbrengst sportieve en educatieve activiteiten organiseren voor alleengaande, minderjarige vluchtelingen. Welwonen bedankt alle actieve buurtbewoners, Sportservice Noord-Holland, STEC WF en snackbar Pipo voor alle hulp en sponsoring.

Opruimhulp gezocht

REGIO - Vijftien, zestien of zeventien jaar oud en ontdekken hoe leuk het is om bij de bibliotheek te werken? Dan is deze vacature misschien interessant! De Bibliotheek zoekt vanaf september een enthousiaste opruimhulp voor woensdag van 16.30 tot 18.00 uur in de Bibliotheek Enkhuizen en vanaf oktober op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Stede Broec. Meer informatie over de bibliotheek is te vinden op westfriesebibliotheken.nl. Voor meer informatie is het ook mogelijk om contact op te nemen met Sebastian van der Linden, coördinator van de Bibliotheken. Hij is telefonisch bereikbaar op 0228-743944 of via svdlinden@westfriesebibliotheken.nl. Een sollicitatiebrief kan gestuurd worden aan het secretariaat P&O, t.a.v. Heleen Brinck via hbrinck@westfriesebibliotheken.nl.
Jeugdbelangen

ENKHUIZEN - Jeugdbelangen in Enkhuizen start het nieuwe seizoen. Op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur en donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur is er knutselen voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Voor jongeren is op de maandagavond de Digiclub waar ze de in- en outs van de computer leren, op de PlayStation-4 kunnen spelen en af en toe mee kunnen doen met Lan-party's (wedstrijden met gamen). De leeftijd is van twaalf tot zestien jaar. De tekenclub is op de woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. De jongeren hebben een eigen map waarin ze teken- en schilderopdrachten krijgen. Meer informatie over prijzen et cetera: info@jeugdbelangen.com.
Voetjes van de vloer

VENHUIZEN - Countrylinedance-vereniging De Westfriese Shuffle begint vrijdag 9 september om 9.45 uur weer met dansen; meestal alleen, af en toe met z’n tweeën. Locatie: dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 in Venhuizen. Vijftig-, zestig of zelfs zeventigplus en behoefte aan gezelligheid en beweging? Kom dan gerust eens langs. Geïnteresseerden kunnen ook bellen of mailen naar Ali Compas (0228-543100, a.compas@quicknet.nl) of Henry van Riesen (0228-562077, henry4512@live.nl).
Health check

GROOTEBROEK - Voorkomen is beter dan genezen. Omring organiseert health checks waarbij de wijkverpleegkundige verschillende tests uitvoert. Zo wordt de bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol, BMI en longinhoud gemeten. 29 september vindt een health check plaats in Rigtershof in Grootebroek. Meer weten over de gezondheid? Meld dan nu aan. Met een Omring-pas betaalt men slechts € 7,50 voor alle testen en daaropvolgend een deskundig advies. Ga naar www.omringpas.nl/health-check of bel 088-2067999.
Schrijfcafé Enkhuizen

ENKHUIZEN - Het nieuwe seizoen van Schrijfcafé Enkhuizen gaat vrijdag 16 september weer van start, van 10.00 tot 12.00 uur in grand-café Van Bleiswijk in Enkhuizen; een ochtend samen schrijven bij een kopje thee of koffie. Deelnemers werken aan de hand van korte oefeningen. Het gaat hierbij om wat er zoal naar boven borrelt, als je zonder al te veel na te denken je invallen op papier zet. Het hoeft niet mooi of foutloos te zijn. Het schrijfcafé is erg geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met schrijven en het graag eens willen proberen. Ook wie al langer schrijft, kan eens nieuwe inspiratie opdoen. De schrijfcafés op de derde vrijdag van de maand zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Kosten per ochtend: € 12,- (inclusief twee kopjes koffie/thee). Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. De eerstvolgende schrijfcafés zijn op 21 oktober en 18 november. Inlichtingen: c.vandenhombergh@quicknet.nl.
Verenigingendag

BOVENKARSPEL - Winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel houdt zaterdag 17 september van 11.00 tot 16.00 uur voor de vijfde keer een verenigingendag. Een groot aantal verenigingen uit de regio brengt tijdens deze dag de vereniging onder de aandacht van het winkelend publiek. Op het centrale plein vindt van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerd programma plaats met optredens van muziek, dans, zang en sport. Verder richten alle deelnemers een kraampje in waar bezoekers terecht kunnen voor meer informatie. Ook zijn er diverse demonstraties waar iedereen naar kan kijken of actief aan kan meedoen. Kijk voor meer informatie op www.streekhof.nl.
Gregoriaans

GROOTEBROEK - Het koor 'Vrienden van het Gregoriaans' luistert zondag 18 september de viering op in de H. Johannes de Doper kerk in Grootebroek. Voorganger is pater Peelen. Het koor staat onder leiding van dirigent Thom ten Harkel. Organist is Vincent Molenkamp. De viering begint om 10.00 uur.