Rommelmarkt en open huis in Kwakershof

Nieuws

ENKHUIZEN - Voor de tweede keer dit jaar zet Woongemeenschap Kwakershof, met 35 huurwoningen aan het Kwakerspad, haar deuren open. Zaterdag 22 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur is er een rommelmarkt en zijn er diverse appartementen te bezichtigen. Voor iedereen is er een verse kop koffie.

De woongemeenschap van Welwonen, die bijna vijftien jaar geleden werd gebouwd door de woningcorporatie, houdt meerdere keren per jaar een open huis en een gezellige rommelmarkt. De opbrengst van de rommelmarkt is voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes van Kwakershof. De open-huis-formule is een manier om in contact te komen met mensen die meer willen weten over het gedachtegoed van de woongemeenschap en het dagelijks reilen en zeilen in Kwakershof. Wie overweegt om in de toekomst in een woongemeenschap te gaan wonen, kan vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten en de bewoners van Kwakershof. Mensen die zich inschrijven als aspirant-lid zijn ook van harte welkom tijdens de jaarlijkse feestavond en barbecue en bij wekelijkse activiteiten zoals happy hours, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen.

Wonen in een woongemeenschap is net als wonen in een buurt; mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Iedereen heeft zijn eigen woning en niemand hoeft zich alleen te voelen. Wat een buurt niet heeft en Kwakershof wél, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige groene binnentuin met meerdere zitjes. Hier is het altijd heerlijk vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. Verder is er een gezellige recreatiezaal met een bar en een biljart, en is er een hobbyruimte en een fietsenberging. Kwakershof is een actieve woongemeenschap. In de recreatiezaal organiseren bewoners regelmatig activiteiten. Van lezingen over de geschiedenis van Nederland tot biljarten. Mensen kunnen er bijvoorbeeld sjoelen, klaverjassen, puzzelen en aan yoga doen. Ook is er wekelijks een happy hour, een paar keer per jaar een feestavond met een muziekoptreden en iedere zomer is er een barbecue. Met Kerstmis hoeft niemand alleen te zijn; iedereen kan deelnemen aan de kerstmaaltijd en op oudejaarsavond worden er diverse activiteiten georganiseerd. Uiteraard is deelname aan de activiteiten geheel vrijwillig. Appartementen die vrijkomen, worden verhuurd aan aspirant-leden tussen de 55 en 70 jaar. Het adres van de woongemeenschap is Kwakershof 1 in Enkhuizen. Meer informatie: www.welwonen.nu.