Daan Schouten uitgeroepen tot sporter van de maand bij Gymsport

Sport
Daan Schouten uit Enkhuizen is uitgeroepen tot sporter van de maand bij Gymsport.
Daan Schouten uit Enkhuizen is uitgeroepen tot sporter van de maand bij Gymsport. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Daan Schouten is sporter van de maand maart geworden bij Gymsport Enkhuizen. Vanaf de start van Special Sporten is Daan lid van deze unieke groep. In zijn rolstoel doet Daan goed en vol enthousiasme mee met de lessen.

Daan sport op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal ik te Enkhuizen. Een prachtige gymzaal die uitstekend is geschikt voor het sporten met een beperking. Ook op de woensdagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur is er voor de sporters met een verstandelijke beperking sporten.

Special Sporten

Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, bal gooien, dansen, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, badminton, tennissen, hardlopen, voetballen, oefeningen met de ringen, etc. Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau. Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan. Naar harte lust wordt ook gebruikt maakt van sportrolstoelen.

Beperking

Vek-Wik geeft ook nog op de woensdagmiddag (van 15.45 tot 16.45 uur) sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het maken van plezier centraal.

Informatie

Kom ook eens kijken! Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Ouders/begeleiders mogen desgewenst altijd de gehele les bijwonen. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Iedereen (alle leeftijden) is van harte welkom. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Hans de Vries via 06 - 83 20 52 70 of stuur een mailtje naar: sportmetbeperking@vekwik.nl.