Sporter van de maand april 2024: Abdulkadir

Sport
Abdulkadir is sporter van de maand april geworden bij Gymsport Enkhuizen.
Abdulkadir is sporter van de maand april geworden bij Gymsport Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Blij, verrast en trots kreeg Abdulkadir Ali (20) uit Hoorn te horen dat hij sporter van de maand is geworden. De bij deze eretitel behorende vlag zal een maand lang bij hem thuis aan de gevel wapperen.

Abdulkadir is geboren in Mogadishu (Somalië) en op tienjarige leeftijd naar Nederland gekomen. Hij is een blije, sociale en vriendelijke jongen. Thuis wordt hij erg geliefd door zijn familieleden en stiekem is hij iedereen zijn favoriet. Hij is heel behulpzaam en enthousiast en rent als een speer door ze gymzaal tijdens het sporten.

Special Sporten

Abdulkadir is nu bijna een jaar lid van Gymsport Enkhuizen. Twee keer in de week sport hij bij Special Sporten. Hij sport op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur uur en de woensdagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 te Enkhuizen. Een prachtige gymzaal die uitstekend geschikt is voor het sporten met een beperking. Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, bal gooien, dansen, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, badminton, tennissen, hardlopen, voetballen, oefeningen met de ringen en meer. 

Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau. Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan. Naar harte lust wordt ook gebruikt maakt van sportrolstoelen. Kom ook eens kijken. Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Ouders/begeleiders mogen desgewenst altijd de gehele les bijwonen. De eerste twee proeflessen zijn gratis.

Informatie

Gymsport Enkhuizen geeft ook nog op de woensdagmiddag (van 15.45 tot 16.45 uur) sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het maken van plezier centraal. Neem voor meer informatie contact op met Hans de Vries via: sportmetbeperking@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70.