Benefietconcert en orgelpijpen graveren

Uitgaan
Orgelbouwer Johan Zoutendijk graveert een orgelpijp.
Orgelbouwer Johan Zoutendijk graveert een orgelpijp. (Foto: Westerkerk Enkhuizen)

ENKHUIZEN - Theo Jellema, adviseur bij de bouw van het orgel van de Westerkerk in Enkhuizen, speelt zondag 24 maart een benefietconcert met als thema ‘Bach, een familiebedrijf.’

Dit concert is de eerste in de reeks orgelconcerten en bespelingen in 2024. Het is wel één van de laatste concerten op alleen het Bovenwerk. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van het Hoofdwerk. Vanaf 9 juni is het orgel dan in zijn voorlopig definitieve staat te horen. Anders dan u misschien gewend bent bij de zondagse concerten is de aanvangstijd van het concert op 24 maart om 14.00 uur.

Graveren

Aansluitend worden namelijk de tientallen pijpen gegraveerd die zijn gesponsord en die een plaats gaan krijgen in het Hoofdwerk. Voor degenen die wel over sponsoring van een pijp hebben nagedacht, maar de beslissing hadden uitgesteld, zijn er op 24 maart nog een aantal pijpen beschikbaar. Het is voorlopig de laatste kans om uw inscriptie (in pijpen vanaf €250,00) letterlijk ‘vereeuwigd’ te krijgen in het orgel.

Informatie

Het concert op 24 maart is het eerste van 4 benefietconcerten die in de Westerkerk gegeven worden. Na de bouw van Bovenwerk en Hoofdwerk moet het orgel nog voltooid worden met het Rugwerk. Daar is is nog geld voor nodig en de Westerkerk hoopt dat de (benefiet) concerten en de sponsoring van orgelpijpen gaan helpen om ook deze laatste fase succesvol af te ronden. Iedereen is van harte welkom op 24 maart bij de start van het seizoen. De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Ga voor meer informatie naar de website: www.westerkerkenkhuizen.nl.