Seniorenraad Stede Broec organiseert seniorenweek: bekijk hier het programma

Uitgaan
Ontdek de verschillende activiteiten tijdens de seniorenweek in Stede Broec.
Ontdek de verschillende activiteiten tijdens de seniorenweek in Stede Broec. (Foto: Shutterstock)

STEDE BROEC - De Seniorenraad Stede Broec organiseert van 15 tot en met 21 april weer een seniorenweek met diverse activiteiten. Hieronder een overzicht.

Seniorenweek wordt maandag 15 april afgetrapt met een lunch in Dorpshuis De Stek. De aanvang is om 12.30 uur en de kosten bedragen 6,- euro per persoon. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk, dit kan door te mailen naar info@seniorenraad.nl o.v.v. uw naam, omschrijving ‘deelname lunch’ en het aantal kaarten dat u wil bestellen. Nadat het verschuldigde bedrag uiterlijk 4 april is overgemaakt op rekeningnummer NL81 RABO 0121 8563 99 t.n.v. Stichting Seniorenraad Stede Broec ontvangt u uw kaarten per mail. Losse kaartverkoop is op donderdagmiddag 28 maart van 14.00 tot 15.00 uur in De Stek. 

Vertellen over boek

Schrijfster Marjan van den Berg schreef tot voor kort wekelijks een column in het weekblad Margriet, woensdagmiddag 17 april vertelt ze over het eerste boek dat ze schreef. Een monumentje voor haar moeder die overleed aan de ziekte van Alzheimer, een gedeelte vol herkenning en weemoed maar bovenal vol humor. Na de pauze leest ze oude columns voor en verklapt ze geheimen van Sanne, houdt iedereen met een knipoog een spiegel voor en is er tijd voor een ontmoeting, praatje of een krabbel. De aanvang is om 14.00 uur bij Dorpshuis De Stek. De toegang is gratis.

Film

De film ‘Ga Met Me Mee’ met o.a. Jeroen Krabbé, Renee Soutendijk, Kees Hulst en Olga Zuider, hoek wordt donderdag 18 april vertoond in het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Aanmelden is niet ver plicht, u kunt vooraf kaarten bestellen bij het Postkantoor of kaarten kopen aan de kassa. De aanvang is om 14.00 uur, tickets bedragen 5,- euro. Ga voor meer info of de kaartverkoop naar de website: www.hetpostkantoor.info.

Polder Het Grootslag

Polder Het Grootslag 600 jaar Met toestemming van de Graaf van Holland werd twee jaar na de Sint-Elisabethsvloed, polder Het Grootslag opgericht op 1 juli 1423. De polder groeide uit tot een belangrijk land- en tuinbouwgebied, de economische motor van onze regio en tegenwoordig onderdeel van slechts één groot waterschap, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Piet Zwaan neemt belangstellenden vrijdag 19 april in grote stappen mee door de geschiedenis van de steeds sneller veranderende polder. Nu maken we de geschiedenis voor de toekomst. Hoe gaan we om met de steeds schaarser wordende ruimte, zoals woningbouw, steeds groter wordende bedrijven, recreatie en natuur en de klimaatverandering. Deze informatieve middag wordt om 14.00 uur gehouden in Dorpshuis De Stek. De toegang is gratis.

Muzikale middag

De seniorenweek wordt zondag 21 april afgesloten met een muzikale middag. Kees Schilder heeft zijn hele leven aan opera/operette besteed en bezorgd een muzikale ervaring. Hij weet op passionele en bevlogen wijze zijn enthousiasme voor deze muziek over te brengen. Deze middag krijgt u mooie fragmenten te horen met interessante achtergrondinformatie over de muziek, het verhaal en de uitvoerende artiesten. Belangstellenden zijn om 14.00 uur welkom in Dorpshuis De Stek. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst. Dit kan door te mailen naar info@senioren raad.nl. Let op: vol is vol!