Boekenweek: 5 Haarlemse boekhandels organiseren Schrijvers op Zondag

Algemeen
De eerste editie van Schrijvers op Zondag, met Frénk van der Linden.
De eerste editie van Schrijvers op Zondag, met Frénk van der Linden. (Foto: Athenaeum Boekhandel)

HAARLEM - Op initiatief van vijf Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer een-op-eengesprekken met Haarlemse schrijvers tijdens Schrijvers op Zondag.

Deze keer, op zondag 7 maart, komt Jessica Durlacher langs. Het interview, tijdens de start van de alternatieve Boekenweek, is hier te bekijken.

Schrijven op Zondag

“Met vier andere boekhandels hebben we de handen ineengeslagen en zijn we een online interviewprogramma gestart”, zo vertelt Annetje Rubens, winkelmanager bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem. “Om de twee weken schuift er een auteur aan. Zo komt op zondag 21 maart Philip Dröge langs met zijn boek Moederstad en ontvangen we op 11 april Simone Atangana Bekono met haar boek Confrontaties.”

De boekhandels zijn blij dat ze eindelijk weer iets kunnen organiseren voor hun klanten. “Het is gewoon fijn om weer bij elkaar te kunnen komen, al dan niet in deze vorm”, aldus Rubens. “En tijdens het interview kunnen mensen ook een vrijwillige bijdrage doen, want uit de kosten komen lukt ons op dit moment nog niet. Zo hebben we én weer aandacht voor de lezer, én komen wij als boekhandelaren hopelijk snel de coronacrisis door!”

Online meekijken?

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij, van waaruit de livestream wordt uitgezonden. Het interview is te volgen op de websites van de boekhandels uit Haarlem en omgeving.

Voorwoord van de Boekenweek

Het feit dat de jaarlijkse Boekenweek dit jaar vanwege corona is omgedoopt tot Voorwoord van de Boekenweek (de Boekenweek zelf is verplaatst naar de zomer), levert creatieve oplossingen op. Hoe vieren Haarlemse boekhandels de alternatieve Boekenweek? Lees het hier!