Huldiging Schalkwijker van het Jaar 2024/2025

Nieuws
Jos Wienen overhandigt de oorkonde aan Gerard Zwier.
Jos Wienen overhandigt de oorkonde aan Gerard Zwier. (Foto: John van der Wal)

HAARLEM- Gerard Zwier, winkelcentrummanager van Schalkwijk is uitgeroepen tot erelid van Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem (GOSH) en ‘Schalkwijker van het Jaar 2024/2025’. De oorkonde werd 20 april aan hem overhandigd door Burgemeester Jos Wienen.

Betrokken

Zwier is sinds 1983 betrokken bij het winkelcentrum in Schalkwijk. “Het winkelcentrum is van binnen altijd schoon,” constateert Marieke van der Leij, GOSH-voorzitter. “Milkshake gemorst, lekkage, loszittende tegel, Zwier is er als de kippen bij. De voormalige filiaalhouder van de Intertoys klimt zelf op de hoogwerker om versieringen op te hangen.”

Uitdagend

In tijden van digitalisering, leegstand en verbouwing is het soms uitdagend om het winkelcentrum aantrekkelijk te houden.  “Een veilig, gezellig en schoon winkelcentrum versterkt niet alleen de sociale cohesie maar baat tevens de lokale economie,” aldus GOSH.

Ook fotografen die Schalkwijk belichten zijn dit jaar voor het eerst door GOSH gelauwerd. Zo ontving PM Delèfre de eerste prijs voor zijn retroperspectief van een flat aan de Engelandlaan en verdiende Marcel Niemand de tweede prijs voor zijn speelse uitbeelding van de Schouwbroekerbrug.