Earth Hour: dit gebeurt er in Haarlem

Algemeen
Earth Hour is een initiatief van WWF. Doe jij zaterdag om 20.30 uur ook mee?
Earth Hour is een initiatief van WWF. Doe jij zaterdag om 20.30 uur ook mee? (Foto: WWF Duitsland)

HAARLEM - Over de hele wereld vindt komende zaterdag Earth Hour plaats. Tijdens dit uur gaat wereldwijd in meer dan 180 landen het licht even uit, om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook in Haarlem zijn er initiatieven.

In Haarlem wordt er op diverse manieren ingespeeld op Earth Hour, dat om precies te zijn op 27 maart tussen 20.30 en 21.30 uur plaatsvindt.

Earth Hour: livestream met optredens

Er is van 20.15 tot 21.45 uur een speciale livestream Earth Hour LIVE te beluiteren via het YouTube-kanaal van het WWF. Ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers geven samen met andere bekende Nederlanders de natuur een stem. Er is muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een live optreden van Danny Vera en FRIDAY en een lesje klimaat met Amara Onwuka. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren.

Earth Hour: spelletjes spelen

Door de tv of je computergame even uit te zetten en voor een fysiek spelletje te gaan (bijvoorbeeld 30 Seconds of een leuk kaartspel), draag je op simpele wijze bij aan Earth Hour in Haarlem. Geen spelletje in huis? Haal er een op bij de Speelgoedbank Haarlem. Mail naar info@speelgoedbankhaarlem.nl om een (coronaproof) afspraak te maken voor het ophalen van jouw favoriet.

Earth Hour: Candle Light Dinners

Diverse restaurants doen mee via Candle Light Dinners, waarbij je dit jaar kunt luisteren naar een speciaal voor Earth Hour samengestelde playlist - of naar een de Earth Hour-podcast van het WWF. Onder meer Dodici, Napoli, Spaarne66 en de Dessert Bar haken aan. Kijk op https://www.facebook.com/events/455914202112219 voor de hele lijst met deelnemende restaurants.

Earth Hour: lichten Haarlemse gebouwen uit

Verder doven deze locaties de lichten komende zaterdag:

Grote of St.-Bavokerk
Stadhuis
Nieuwe Kerk
Molen de Adriaan
Amsterdamse Poort
De gevelverlichting Binnenstad

Ook meedoen?

Laat dat weten via sociale media, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram en tag het WNF-Regioteam Kennemerland.

Over Earth Hour

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Het lijkt soms moeilijk om onze impact te verkleinen, maar het kan wél. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijdt.