Marigold Piano Quartet in Bloemendaal

Nieuws
Het Marigold Piano Quartet.
Het Marigold Piano Quartet. (Foto: aangeleverd)

BLOEMENDAAL - Het Marigold Piano Quartet treedt zondag 21 april op in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Het kwartet speelt werken van Gabriel Fauré, Frank Bridge en Paul Ben-Haim.

Prachtig programma

Het Marigold Piano Quartet is een nieuw, jong en enthousiast ensemble gevormd door vier musici met een rijke kamermuziek achtergrond. Het kwartet bestaat uit Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello). Het viertal besloot in 2022 om een kwartet te vormen. Het ensemble maakte een vliegende start en speelde direct op festivals, concertseries en op NPO-radio 4. 

Pianist Mengjie Han rondde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude af bij Jan Wijn. Hij maakte deel uit van het succesvolle Amatis Trio. Violiste Ruña ‘t Hart behaalde haar masterdiploma in september 2018 met de onderscheiding cum laude en maakte sindsdien indruk als soliste. Altvioliste Connie Pharoah studeerde aan de Royal Academy of Music en de Royal College of Music in Londen. Cellist Kalle de Bie studeerde aan de Conservatoria van Amsterdam en Wenen. Hij won o.a. het Prinses Christina Concours.

Voor het concert in Bloemendaal heeft het kwartet een prachtig programma samengesteld met werken van Gabriel Fauré (Piano kwartet nr. 2 in g mineur, Op. 45), Frank Bridge (Fantasie voor piano kwartet, H. 94) en Paul Ben-Haim (Piano kwartet, Op. 4).

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost 24 euro. Jongeren tot 26 jaar betalen 12 euro. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen. 

Meer informatie: www.muzenforum.nl