Creatief bezig in Haarlem Oost

Nieuws
Creatieve workshops voor bewoners van Haarlem Oost
Creatieve workshops voor bewoners van Haarlem Oost (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Goudmakers gaat binnenkort weer van start. Na twee succesvolle edities in Noord, is het dit keer de beurt aan Oost. Goudmakers is een samenwerking van Hart, stichting Gouden Verhalen en Kennemerhart. Het project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van Gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het Cultuurfonds.

Vanaf mei kunnen inwoners van Haarlem Oost, samen met andere buurtbewoners, meedoen aan allerlei creatieve workshopreeksen. Denk hierbij aan dansen, toneelspelen, kunstwerken maken van klei of hout, muziek maken en meer. 

Alle Goudmakers workshops worden begeleid door professionele creatieve makers, zoals kunstenaars, theaterdocenten en dansers. Vanaf mei starten de eerste workshops op verschillende plekken in Oost, waaronder in het Reinaldahuis, speeltuin De Papegaai en De Alleman. “Met Goudmakers willen we mensen uit de wijk middels creatieve workshops samenbrengen. Zo leren zij elkaar en de buurt kennen. Zelf iets maken en samen actief cultuur beleven is een ervaring die voor oud en jong, gezond of met een beperking, verbinding tot stand brengt”, aldus projectleider Femke Dobbelaer. 

Goudmakers wordt afgesloten met Goudmakersdag op zondag 7 juli, waarbij iedereen welkom is om alle resultaten op diverse plekken in de wijk te komen bewonderen.

Op www.goudmakers.nl kun je het programma bekijken en je aanmelden voor je favoriete workshopreeks.