Grand Prix organisatie en heel Zandvoort kijken verwachtingsvol vooruit

Nieuws
Max Verstappen domineerde in 2023 op Zandvoort.
Max Verstappen domineerde in 2023 op Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool)

HAARLEM - Formula One Management heeft vrijdag 12 april bekendgemaakt, dat de 2025 Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvindt op zondag 31 augustus 2025. Daarmee valt de Grand Prix van dat jaar in het eerste weekend na de zomervakantie in regio Noord. In 2024 wordt deze koningsklasse race in het weekend van 23/24/25 augustus verreden op Circuit Park Zandvoort.


Houd kaartverkoop 2025 in de gaten

De Dutch Grand Prix organisatie verwacht weer veel animo van de fans. De Grand Prix voor 2024 is lang geleden uitverkocht voor reguliere weekendkaarten. Voor de liefhebbers bestaat de kans om er in 2025 weer bij te zijn in het weekend. De kaartverkoop voor 2025 start namelijk eind augustus van dit jaar. 

Super Friday

Het programma en de kaartverkoop voor de succesvolle ‘Dutch Grand Prix Super Friday’ van dit jaar maakt de organisatie binnenkort bekend. Deze succesvolle openingsdag is in de eerste drie jaren met recht uitgegroeid tot de ‘Super Friday’ van de Formula 1 kalender, mede omdat deze dag, met een zeer gevarieerd programma, toegankelijk is gemaakt voor een grotere doelgroep.
Op het programma van die dag staan onder andere de eerste trainingen van de Formula 1, races van de Porsche Super Cup en de F1 Academy. In combinatie met baanbrekend entertainment, voor een betaalbare prijs, zet de DGP-organisatie een volgende stap in de ontwikkeling Super Friday.

Voorbereidingen

Jan Lammers sportief directeur van de Dutch Grand Prix kijkt uit naar 2024 maar ook naar 2025. “We zijn al begonnen met de voorbereidingen voor dit jaar en dat ziet er veelbelovend uit. Ondertussen staan we met Formula One in Zandvoort goed op de kaart en we zijn blij met de datum voor 2025.”


Super Friday

“Over dit jaar kan ik zeggen dat we heel binnenkort met meer nieuws komen over Super Friday. Met het afscheid van Jumbo als partner verdwijnt de Super Friday niet. Integendeel, we maken ons klaar voor de volgende stap, want voor ons is de Super Friday altijd al meer geweest dan alleen de opening van het raceweekend. We willen een ongeëvenaard spektakel creëren dat het beste van het beste in de wereld van sport en entertainment samenbrengt. 

Of je nu een doorgewinterde racefan bent of gewoon op zoek naar een bucketlist-ervaring, Super Friday is voor iedereen en wordt dus in 2024 al spectaculairder dan ooit.”

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort voegt toe: “We zijn verheugd om ook dan de koningsklasse van de autosport weer in ons dorp te ontvangen. Deze datum sluit aan op de zomervakantie, waardoor ons seizoen verlengd wordt. Zandvoort staat wederom klaar om alle racefans te ontvangen.”