Rondje Oosterplas in de lente

Nieuws
Rondje Oosterplas in de lente.
Rondje Oosterplas in de lente. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Tijdens deze excursie rond de Oosterplas is het genieten en leren van het duinlandschap. Hoe zijn de duinen ontstaan en welke veranderingen hebben zij de afgelopen eeuw doorstaan? 


Wie zijn hierbij betrokken geweest, wat hebben exoten betekent voor de biodiversiteit en welke invloed hebben mensen gehad op de duinen? Elk jaargetijde heeft zijn schoonheid en er is altijd genoeg te zien. In de lente ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap. Welke bloemen, struiken en bomen later hun bladeren zien en hoe verspreiden zij hun stuifmeel? Tijdens deze interessante excursie valt er veel te leren over de duinen in het gebied rondom de Oosterplas. Vanaf het uitzichtpunt Starrenberg is er een mooi gezicht op de duinen. Hiervandaan zijn zowel de binnenduinrand als het strand te zien.

Datum: zondag 21 april van 09.30 tot 11.00 uur. Start: bij het informatiebord ingang Bleek en Berg van het natuurgebied Kennemerduinen, gelegen langs de Bergweg, tussen Santpoort-Zuid en Bloemendaal. Geen kosten. Reserveren/aanmelden (verplicht) via www.np-zuidkennemerland.nl .Meer weten: dinsdag tot en met zondag via tel. 023-5411123.