Pickleball Dutch Open 2024: 3, 4 en 5 mei in Kennemer Sporthal

Nieuws
Het Pickleball Dutch Open 2024 vindt plaats van 3 tot en met 5 mei.
Het Pickleball Dutch Open 2024 vindt plaats van 3 tot en met 5 mei. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Het Pickleball Dutch Open 2024 vindt plaats van 3 tot en met 5 mei in de Kennemer Sporthal - IJbaanlaan 4A - in Haarlem. Dit internationale toernooi, nu de vijfde editie, staat bekend om zijn sociale sfeer en goede organisatie en omvat singles op vrijdag, dubbels op zaterdag en gemengd dubbels op zondag. 


Ruim tien jaar geleden heeft Bernadette Snijders deze sport vanuit Amerika ‘meegenomen’ naar Nederland en introduceerde Pickleball in Nederland voor inclusiviteit en plezier voor alle leeftijden. Simone Dhondt-Seggelink namens de toernooicommissie Dutch Open 2024: “In Haarlem hebben we onze eigen club en spelen wij vier dagen in de week in Haarlem-Noord.”

Pickleball is een dynamische racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Het wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld, met een net dat iets lager is dan bij tennis. De bal, vergelijkbaar in grootte met een tennisbal, is gemaakt van duurzaam plastic en voorzien van gaten. Het speciale paddleracket, zonder snaren maar vervaardigd uit stevig hout of lichtgewicht carbon, biedt spelers een mix van kracht en precisie. Pickleball is toegankelijk, sociaal en veelzijdig, waardoor het populair is bij mensen van alle leeftijden en sportieve achtergronden.

Pickleball wint, evenals Padel, snel aan populariteit. Hoewel ze enkele overeenkomsten vertonen, zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee sporten. Padel wordt gespeeld op een omheind veld met glazen wanden, terwijl Pickleball op een open baan zonder wanden wordt gespeeld. Padel kenmerkt zich door lange rally’s en snel spel met gebruik van de wanden, terwijl Pickleball kortere rally’s heeft en de nadruk ligt op communicatie en strategie. Padelrackets zijn massiever en hebben gaten, terwijl pickleball-paddles kleiner zijn en een solide blad hebben. Padel gebruikt een bal die lijkt op een tennisbal, maar kleiner en minder druk is, terwijl pickleball een geperforeerde plastic bal gebruikt. 

Voor meer informatie: 

mail tournament@pickleballholland.nl of simoneseggelink@gmail.com