Haarlemse ex-docent geeft uitleg

Nieuws
De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.
De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels. Hij heeft jarenlang als wiskundedocent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis. 


Tijdens zijn lessen merkte hij dat leerlingen moeite hadden om het hoge tempo bij de houden en dus besloot hij in 2016 om te beginnen met het maken van uitlegvideo’s. De video’s werden in eerste instantie vooral bekeken door leerlingen van het Ichthus, maar al snel breidde de bekendheid van zijn kanaal zich als een inktvlek uit over de regio en vervolgens over het hele land. 

Inmiddels is Menno niet meer werkzaam op het Ichthus, maar hij komt er nog steeds ieder weekend om nieuwe uitlegvideo’s te maken. Verder is Menno een graag geziene gastdocent op de middelbare scholen in Haarlem. Elk jaar geeft hij examentraining aan leerlingen van onder meer het ECL, het Schoter, het Kennemer Lyceum en het Sancta Maria. 

Komende 2 mei geeft hij vier examentrainingen in de Schuur. Leerlingen die geen middelen om een kaartje te betalen, zijn ook welkom. Meer informatie: www.schuur.nl