Wibi Soerjadi in Phil Haarlem

Uitgaan
Wibi Soerjadi.
Wibi Soerjadi. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Wibi Soerjadi treedt zaterdag 25 mei om 20.00 uur op in Phil Haarlem. Na bijna tien jaar keert hij terug naar deze prachtige concertzaal in Haarlem. Wibi kennen we als een pianist met een indrukwekkende statuur. Zowel kenners als minder ervaren luisteraars raken geïmponeerd door Wibi’s meesterlijke pianospel.


Meet & Greet

Wibi zit al meer dan 40 jaar in het vak als concertpianist en viert dit met een bijzonder concert. In augustus 2022 ontving hij een koninklijke onderscheiding en werd hij bevorderd van Ridder tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Zijn onlangs uitverkochte galaconcert in het Koninklijk Concertgebouw was een groot succes. Het concert werd beloond met een prachtige recensie van Peter Schlamilch van De Nieuwe Muze: “Soerjadi weet een uniek muzikaal ‘coulissenlandschap’ neer te zetten wat maar weinigen hem nadoen: verschillende lagen uit de partituur worden haast beeldend op het toneel gezet, afzonderlijk waarneembaar en toch altijd in volledige eenheid, zoals een magiër zijn publiek betovert en deels in het ongewisse houdt van de werkelijkheid. De fans braken de zaal af.”

Het programma zal bestaan uit twee delen. In het eerste deel wordt een reis door de tijd gemaakt van zijn carrière. Een selectie van hoogtepunten uit zijn muziekleven. In het tweede deel geeft Wibi een ode aan de filmmuziek. Hij speelt zijn veel bewonderde unieke eigen bewerkingen op muziek uit bekende films. Op het programma staan werken van Bach, Chopin, Rachmaninoff, eigen werk en filmmuziek.

Na afloop van het concert is er de mogelijkheid voor een persoonlijke Meet & Greet met Wibi. Kaarten zijn te bestellen via PhilHaarlem.nl en telefonisch via 023-5121212.