‘Cello! Cello! Ma non troppo...’ in Haarlem

Uitgaan
'Cello! Cello! Ma non troppo...' met Pepijn Meeuws en Emile Visser.
'Cello! Cello! Ma non troppo...' met Pepijn Meeuws en Emile Visser. (Foto: Ben Deiman)

HAARLEM - In de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 36, in Haarlem zal zaterdag 20 april om 13.30 uur de familievoorstelling ‘Cello! Cello! Ma non troppo…’ te zien zijn.

Topcellisten Pepijn Meeuws en Emile Visser (Rotterdams Philharmonisch Orkest) zullen in deze voorstelling klassieke muziek op het hoogste niveau uitvoeren én dat ook nog eens combineren met vrije mime, illusionisme en andere muziekstijlen. Het belooft een waar spektakel te worden voor de hele familie. Emile en Pepijn zijn dikke vrienden. Ze spelen allebei cello en kennen elkaar al heel lang, maar samen op een podium is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat heeft die oude cello allemaal meegemaakt? Zit Pepijn nou alweer stiekem goocheltrucs te doen en hoe klinkt het als hij op een zaag speelt? Rondom hun zeer oude cello’s ontdekken Pepijn en Emile allerlei wonderbaarlijke zaken.

Pepijn Meeuws maakte eerder ‘De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar’ met Trio Suleika, eveneens onder regie van Jochem Stavenuiter. Op verzoek van de Cello Biënnale Amsterdam maakte hij deze voorstelling, waarin hij samenwerkt met cellist Emile Visser (Zapp4), regisseur/mimespeler Jochem Stavenuiter (Bambi) en theatertechnicus Guido Hagen.