Zonnige zeepkistenrace in Burgerveen

Algemeen
De deelnemers blijft een nat pak niet bespaard.
De deelnemers blijft een nat pak niet bespaard. (Foto: Lenie Vreeburg)

BURGERVEEN - Een zonovergoten dag was het voor de vijftiende editie van de zeepkistenrace in Burgerveen zaterdag 24 augustus. Op de Oude Venneperweg lagen de strobalen langs de kant, de waterbak in het midden van de baan en voor de kinderen was er een waterbaan en een springkussen. Met de stralende zon erbij werd het een onvergetelijke dag.

Vanaf 15.00 uur sjeesden de zeepkisten naar beneden. Als origineelste was er de badkuip. Die sprong er echt uit. Door, waarschijnlijk, de warmte was het rustig langs het parcours, maar dat maakte niet veel uit voor de deelnemers, waaronder ook HAP-raadsleden.

De Zeepkistenrace wordt gereden met zeepkisten of skelters zonder ketting, deze kunnen de deelnemers zelf maken, maar er worden ook zeepkisten door de organisatie beschikbaar gesteld. Om snelheid te maken, is er een aanduwer die een goede zet kan geven. En dan naar beneden en daar aan de finish wordt de tijd geklokt.

Afhankelijk van de tijd werden twee of drie rondes gereden, daarvan is het gemiddelde genomen. Kinderen, volwassenen en de raadsleden van HAP durfden het avontuur aan te gaan. Zonder calamiteiten hebben ze de baan en de waterbak doorstaan en bereikten allemaal de finish. Voor de winnaars was er een beker en voor alle deelnemers een vaantje. De dag sloot af met een dorpsbarbecue voor de inwoners met livemuziek erbij. De organisatoren - Martijn Vis, Lianne Vreeburg en Nettie Spijker - kunnen terugkijken op een mooie dag en weer gaan nadenken over de organisatie voor volgend jaar.

De organisatie houdt alles goed in de gaten.
De volgende deelnemer maakt zich klaar voor de start.
Scheuren over het parcours.
De deelnemers leggen een flink parcours af.