Ook Bibliotheek Zwanenburg en Badhoevedorp weer open

Algemeen
Bibliotheek Zwanenburg in het nieuwe dorpshuis
Bibliotheek Zwanenburg in het nieuwe dorpshuis (Foto: Pieters Bouwtechniek)

De Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande en Nieuw-Vennep zijn al vanaf maandag 18 mei weer geopend. Nu gaan ook de Bibliotheek Badhoevedorp en Zwanenburg, beiden gevestigd in een dorpshuis, weer open. In Badhoevedorp gaan de deuren dinsdag 2 juni open, in Zwanenburg maandag 8 juni. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 13:00 tot 17:00 uur (m.u.v. zaterdag en zondag).
Beperkte service en nieuw adres in ZwanenburgDe Bibliotheek doet er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten haar op een veilige manier kunnen bezoeken. Door alle aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders dan ‘normaal’. Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van boeken en tijdschriften. Er zijn helaas nog geen activiteiten, je kunt niet lezen aan de leestafel, niet werken of studeren. In Zwanenburg is het bezoek nog eens extra bijzonder, omdat de bibliotheek tijdens Corona-tijd is verhuisd naar het Dorpshuis aan de Dennenlaan nummer 133.
Richtlijnen voor je bibliotheekbezoekEr gelden bepaalde regels voor het bezoeken van de bieb. Kinderen uit één gezin mogen onder begeleiding van één volwassene naar binnen en volwassenen wordt gevraagd om alleen te komen. De bibliotheek geeft de tip: bedenk thuis alvast welke boeken je wilt lenen en kijk voor je bezoek op de website in de catalogus, zodat je weet waar je ze kunt vinden. De computers in de bibliotheek zijn namelijk niet beschikbaar. Boeken kunnen ingeleverd worden in speciale bakken, en gaan dan eerst 36 uur in quarantaine. Alle bibliotheekvestigingen zijn voor alle vragen telefonisch te bereiken van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur, kijk voor de telefoonnummers op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.