Documentaires bij Videoclub Heiloo

Cultuur
Boeiend verhaal over Krops leven en werk.
Boeiend verhaal over Krops leven en werk. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Ook niet-professionele filmers maken boeiende documentaires. De documentaire ‘Hilde Krop Stadsbeeldhouwer van Amsterdam’ gaat volgende week vrijdag in première bij Videoclub Heiloo. Honderden beeldhouwwerken van Hildo sieren de straten en gebouwen in Amsterdam en andere steden. Deze documentaire vertelt het boeiende levensverhaal van Hildo Krop en toont de ontwikkeling in zijn werk.

De première van genoemde documentaire is vrijdagochtend 26 april in Trefpunt Heiloo. Die ochtend worden nog meer documentaires vertoond die afgelopen drie jaar zijn gemaakt. Een voorbeeld daarvan is ‘De man die de Zaanstreek vormde’ over Cornelis Cornelisz uit Uitgeest. Cornelis paste de krukas toe in een molen, waardoor op- en neergaande bewegingen het mogelijk maakten om hout te zagen. De houtzaagmolen stond daarbij aan de wieg van de Zaanse houtindustrie. Deze documentaire heeft een landelijke prijs gewonnen.

Met nog meer documentaires wordt het een verrassende en interessante ochtend voor filmliefhebbers. Te beleven vrijdag 26 april vanaf 09.30 uur in Trefpunt Heiloo, Abraham du Bois-Hof 2. De toegang is gratis.