Klezmer in Cultuurkoepel Heiloo

Uitgaan
Hejre Kati - Balkan Klezmer Band.
Hejre Kati - Balkan Klezmer Band. (Foto: Gwendolyne - LivePicz)

HEILOO - Klezmer wat de klok slaat, de laatste zondag van deze maand in Cultuurkoepel Heiloo. Die middag speelt daar namelijk de Hejre Kati - Balkan Klezmer Band.

Jaap Mulder en Tseard Nauta zijn muzikale partners van het eerste uur. Eind jaren tachtig richtten zij samen de eerste Nederlandse klezmerband Di Gojim op. Nadat Tseard en Jaap beiden hun eigen weg gingen, zijn ze inmiddels herenigd in Hejre Kati - Balkan Klezmer Band. Hejre Kati bestaat uit vijf professionele rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in de klezmer- en gypsymuziekwereld. Allen zijn internationaal actief in ensembles als BalkanBrothers, Parne Gadje, Reboelje en Yeraz Ensemble. Het nummer Hejre Kati, mooie Katja, is een Hongaars gypsy thema dat in de versie van componist-violist Hubay wereldberoemd werd en de aanzet bleek te zijn voor de muzikale carrière van Jaap Mulder. Vanzelfsprekend mag die middag in de Koepel gedanst worden.

Hejre Kato - Balkan Klezmer Band, bij te wonen zondag 28 april om 15.15 uur in Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl of aan de deur, als er nog plaats is.