Brand bij energiebedrijf in Middenmeer

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

ZAANDAM - Donderdagavond rond half negen zijn de hulpdiensten uitgerukt naar de Tussenweg in Middenmeer. Er ging iets wat tijdens het productieproces van een energiebedrijf wat mogelijk brand had veroorzaakt.
Toen de hulpdiensten eenmaal arriveerde bij het bedrijf ECW Netwerk, wat zich bezighoud met duurzame energie, bleken twee mensen te werken bij het bedrijf.

Eén personeelslid was kortstondig vermist. Daarom werd naast de brandweer ook de traumahelikopter en ambulance opgeroepen. Even later werd het vermiste personeelslid gevonden en bleek er niemand gewond te zijn. De brandweer trof een complexe brand aan in het verwerkingsproces van het bedrijf. Met een hoogwerker kon de brandweer op het dak te kijken van het hoge pand.

Het bedrijf heeft een opslag voor houtsnippers, naast het pand waar de brandhaard zit. Vermoedelijk zit de brandhaard in de houtsnippers die reeds in het proces zitten. De brandweerlieden zijn nu bezig met een expert, van het bedrijf zelf, om een manier te vinden om de brand definitief uit te maken. Dat kan nog een tijdje duren.