Huurprijzen worden per 1 juli niet verhoogd

Algemeen
Huurders van Woonstichting Anna Paulowna zullen geen huurverhoging krijgen.
Huurders van Woonstichting Anna Paulowna zullen geen huurverhoging krijgen. (Foto: Kindel Media via Pexels)

ANNA PAULOWNA - Net als elk jaar wordt de huurverhoging voor sociale huurwoningen per 1 juli door het Rijk bepaald. De komende huurverhoging is onlangs vastgesteld op (maximaal) 2,3%. Dit percentage is gebaseerd op het inflatiepercentage van het afgelopen jaar.

Woningstichting Anna Paulowna rekent 0% huurverhoging.

Ondanks dat Woningstichting Anna Paulowna gemiddeld gezien redelijke huurprijzen vraagt, is de betaling van de huur voor veel van onze bewoners toch een grote hap uit het huishoudbudget.

Daarnaast is er ook nogal wat aan de hand in de wereld, waar we allemaal de gevolgen van moeten dragen. De kosten van levensonderhoud stijgen het laatste halfjaar razendsnel. Energieprijzen, boodschappen; alles is duurder geworden en de verwachting is niet dat dit van korte duur is.

Na bovengenoemde zaken op een rijtje te hebben gezet, heeft Woningstichting Anna Paulowna besloten dat het ongepast is om nu, bovenop de andere prijsstijgingen, ook nog de huurprijzen per 1 juli aanstaande te verhogen.

De huurders van Woningstichting Anna Paulowna zullen dit jaar dus het bericht ontvangen dat de huur per 1 juli a.s. met 0% wordt verhoogd.