Team Tuinhuis schittert op de Floralia

Nieuws
Hugo Bossen aan het werk.
Hugo Bossen aan het werk. (Foto: aangeleverd)

NIEDORP - De Floralia staat weer voor de deur, en Hugo Bossen (24) is er helemaal klaar voor. Met zijn team, genaamd ‘Team Tuinhuis’ gaan zij voor de negende keer de uitdaging aan om een groots kunstwerk te creëren met dahlia bloemen. 

Door: Sandra Ooms

‘We maken de ingang van de Efteling’

Hugo en zijn team, bestaande uit dertig leden van ongeveer dezelfde leeftijd, hebben de afgelopen jaren een sterke band opgebouwd. Ze wonen allemaal in hetzelfde dorp en zijn al sinds hun tienerjaren betrokken bij het creëren van deze bloemkunstwerken. 

“Het is iets wat je gewoon oppikt,” legt Hugo uit. “Mijn ouders stopten ermee, en toen kwam er een geweldige locatie vrij op de dorpsstraat 154, recht tegenover autobedrijf Surink. Daar staan we nu al acht jaar.”

Dit jaar staat hun meest ambitieuze project op het punt om werkelijkheid te worden: het namaken van de ingang van de Efteling. “We lopen op schema, denken we,” zegt Hugo met opwinding in zijn stem. “We zitten nu in de laatste fase, maar we moeten nog flink aan de slag. Zoals ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst.”

11 meter hoog

De inzet is hoog, vooral omdat ze vorig jaar de publieksprijs wonnen met een indrukwekkend Pokemon-stuk van 70 vierkante meter dat maar liefst 7 meter hoog was. Dit jaar gaan ze echter nog groter en hoger.

“We gaan nu 11 meter hoog,” vertelt Hugo. “We zijn nog nooit zo hoog gegaan. Volgend jaar houden we het denk ik wat bescheidener. Het wordt anders net een beetje te gek,” lacht hij.

Werken uit het hoofd

De uitdaging is om zonder duidelijk ontwerp te werken, iets wat Hugo en zijn team gewend zijn. “We doen het allemaal uit het hoofd, zonder een vast ontwerp,” merkt hij op. “Eerlijk gezegd hebben we dat nog nooit gehad, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Het is een beetje een avontuur.”

De spanning stijgt terwijl Hugo en zijn team zich voorbereiden om hun meesterwerk te onthullen. “We weten nooit hoe het gaat uitpakken,” zegt hij, “maar dat maakt het juist spannend. We kunnen niet wachten om te zien hoe mensen zullen reageren op ons Dahlia-kunstwerk.”


De vriendengroep is druk bezig.  - (Foto: aangeleverd)


Hugo Bossen. - (Foto: aangeleverd)