Inspiratiedag voor vrouwen en mannen op zaterdag 11 mei 2024

Nieuws
Het vertellen van verhalen verbindt.
Het vertellen van verhalen verbindt. (Foto: aangeleverd)

OOSTERLAND - Na een succesvolle reeks van 4x3 inspiratieavonden voor vrouwen is er nu een inspiratie dag voor mannen en vrouwen georganiseerd op zaterdag 11 mei. Het thema van de dag is: eenheid als de bron van alles

Hoe kunnen we de eenheid ervaren? Hierover wordt gefilosofeerd, op zoek naar betekenissen van de eenheid. Daarnaast komen er een aantal activiteiten aan bod: de natuur, alles wat zich daarin verbergt, is ook een enorme inspiratiebron. Een korte stilte wandeling langs het wad  in Oosterland; niet langer dan drie kilometer. Intuïtief schrijven om vanuit het binnenste van je wezen, woorden te laten stromen.

Luisteren naar muziek staat ook op het programma: om te ervaren hoe muziek verbindt en mensen tot een eenheid kan smeden. Hoe het vertellen van verhalen samenbindt. Josje vertelt een verhaal en betrekt de luisteraars daarin.

In kleine groepen of tussen twee personen worden korte gesprekken gevoerd rond een aspect van het thema eenheid. Je wisselt dan steeds van gesprekspartner. Voor deze gesprekken krijgt iedere deelnemer op papier een opdracht/vraag mee. Het onderwerp kan vanuit veel verschillende uitgangspunten benaderd worden; de natuurkunde, de filosofie of de psychologie. De organisatie is nog op zoek naar mensen die kunnen zingen en/of een muziekinstrument kunnen bespelen en daarmee de andere deelnemers iets kunnen leren over de kracht van samen zingen.

Bewust van de verdeeldheid in de wereld om ons heen, dan van de eenheid. In het dagelijks leven lijkt alles wel verdeeld te zijn. Eenheid begeeft zich kennelijk op een niveau waar we niet vaak en gemakkelijk verblijven. Als we de eenheid vaker zouden voelen, haar zouden leren kennen, begrijpen we de wereld waarin de verdeeldheid zo een grote rol speelt ook veel beter.

Aanmelden via: baatj@xs4all.nl of 0655377340 (Josje) en via kruidenkracht@outlook.com of 0622308495 (Hennie). Maximaal 20 deelnemers. Tijd: 10.30-14.30 inloop vanaf 10.00 uur. Locatie: verteltheater de Noorderkamer, Akkerweg 32, Oosterland, Wieringen. Toegang: 30 euro inclusief koffie, thee en lunch: soep met brood en salade. Organisatie: Hennie Helsloot en Josje de Baat. Meer info: www.denoorderkamer.nl of www.hennieskruidenkracht.nl.