Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend

Nieuws
3.600 inwoners uitgenodigd.
3.600 inwoners uitgenodigd. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In het begin van dit jaar zijn 3.600 inwoners uitgenodigd om de Inwonerspeiling in te vullen. Van deze mogelijkheid hebben 743 inwoners gebruik gemaakt. De resultaten van het onderzoek zijn nu bekend. Het geeft de gemeente Hollands Kroon inzicht in wat goed gaat en wat er beter kan. Het onderzoek is uitgevoerd en begeleid door onderzoeksbureau I&O Research.

Algemeen beeld

De dienstverlening, het onderhoud van de openbare ruimte en de participatie tussen de gemeente en de inwoner scoren iets hoger dan in voorgaande jaren. Uit het onderzoek kwam naar voren dat inwoners graag een gedrukte nieuwsbrief ontvangen en dat er behoefte is aan een balie bij de gemeente. Hollands Kroon brengt vanaf dit jaar iedere twee weken het laatste nieuws uit in het Nieuwsblad Hollands Kroon. Sinds begin april is er een ontvangstruimte in gemeentekantoor ‘Het Kroondomein’ aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna. In deze ontvangstruimte kunnen inwoners onder andere op afspraak hun reisdocumenten aanvragen.

Vertrouwen

De peiling laat verder zien dat het vertrouwen in het bestuur van de gemeente is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. In het gebied Oost (Wieringerwerf, Middenmeer, Kreileroord en Den Oever) ligt dit wel lager in vergelijking met de rest van Hollands Kroon.

Hoe verder?

Het onderzoek is aangeboden aan de gemeenteraad. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om te monitoren of bepaalde doelstellingen van de gemeente worden bereikt, waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn en waar mogelijk kansen liggen. Je kunt het volledige onderzoek hier terugvinden.