Koningsdag in Makado Schagen: een feestelijke mix van traditionele smaken en lokale helden

Partnerbijdrage
Makado heeft alles in huis om de feestvreugde te verhogen.
Makado heeft alles in huis om de feestvreugde te verhogen. (Foto: aangeleverd)

Op zaterdag 27 april is het weer zover: Koningsdag! Terwijl veel winkeliers in Makado Schagen de verjaardag van onze koning vieren met een welverdiende vrije dag, zijn er enkele lokale helden die hun deuren openen om jouw feestdag nog specialer te maken.

De supermarkten Albert Heijn en LIDL verwelkomen klanten met open armen, zodat je niet zonder versnaperingen hoeft te zitten tijdens de festiviteiten. Ook Bistro Smul, de gezellige horecagelegenheid in Makado, staat paraat om je te voorzien van heerlijke maaltijden en drankjes om de feestvreugde te verhogen.

Maar wat is Koningsdag zonder traditionele lekkernijen? Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar de perfecte traktatie. Bakkerij Dunselman staat klaar om je te verleiden met hun ambachtelijke tompouzen, een koninklijke lekkernij waar niemand nee tegen kan zeggen. En als je op zoek bent naar een hartige traktatie, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Keurslager Arie Klaver, waar je kunt genieten van Willem’s Worst, een lokale favoriet die de smaakpapillen zal verwennen.

Voor de verkoop van deze heerlijkheden hoef je niet ver te zoeken; ze zijn te vinden aan de entree van de Nieuwstraat, waar je wordt verwelkomd door uitgedoste vriendelijke gezichten.

En dat is nog niet alles! Op Koopzondag 28 april viert Makado Schagen de ‘Koningsdag After Party’, een zondag vol Hollandse gezelligheid waarbij je leuke prijsjes kunt winnen. Diverse winkels pakken uit met koninklijke acties, dus mis het niet!

Dus kom op zaterdag 27 april naar Makado Schagen en vier Koningsdag met ons! Of je nu komt voor de dagelijkse boodschappen of een hartige snack, wij staan voor je klaar. En voor degenen die ervoor kiezen om de verjaardag van onze koning elders te vieren, wensen we je een geweldige dag vol vreugde en gezelligheid.