Triatlonleden stellen zich voor: Jim Duell

Sport
Jim Duell
Jim Duell (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA – Een aantal Oude Veer triathlonleden stellen zich voor. Zij doen zaterdag 26 augustus mee aan het 39e Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna. Jim Duell is de laatste van deze serie.

Met snowboarden maakte hij deze winter een onhandige duikeling. ‘Na een slechte voorbereiding heb ik sinds een paar maanden mijn trainingsritme kunnen oppakken. Ik verwacht dan ook geen verrassend resultaat of een nieuwe PR. Dat is uiteraard wel waar ik ieder jaar naar op jacht wil’.

Jim Duell is 40 jaar heeft met zijn lieve vriendin Anouchka Becks al 14 jaar een relatie, ze hebben 3 kinderen (Delano, Lorenzo en Feline) en is sinds 2007 werkzaam als aannemingsbedrijf in de bouw. In 2018 deed hij voor het eerst mee aan het Kwart(je) van Anna Paulowna. ‘Dit kwam omdat ik voor die tijd al een paar jaar fietste en toentertijd heel veel met mijn oud-buurman aan het hardlopen was. De uitdaging over en weer om samen dan maar aan het kwartje mee te doen, kwam uiteraard tijdens een avondje borrelen gauw ter sprake’.

En dan voeg je daad bij het woord. Zwemmen kon hij amper, dus met schoolslag werd deze uitdaging volbracht. ‘In 2019 heb ik mij ingeschreven voor de start-2-tri. Hierbij merkte ik dat het triathlonnen goed was in te vullen naast mijn drukke werkweken als aannemer’.

Intussen heeft Jim drie keer aan het kwart(je) meegedaan, maar de eerste keer na het behalen van de eindstreep weet hij nog goed: ‘Een geweldig moment. De mooi geknutselde medailles en trotse blikken van je kinderen geven je een top gevoel’. In 2019 werd het kwartje helaas een run-bike-run. 2020 en 2021 vielen af vanwege corona. ‘Mijn tijd uit 2019 kon ik in 2022 flink scherper zetten’.

Wat zijn je zwakke/sterke punten: Het zwakke zit bij mij in mijn kuiten. Hier loop ik helaas snel blessures mee op. Gelukkig heeft dit nog niet tijdens de wedstrijden opgespeeld waardoor ik moest stoppen.

Muziek: Niet echt een vast genre, het moet mij maar net aanspreken. Daarbij is het ook wel afhankelijk van waar je bent en wat je doet.

Boek/film: De brief voor de koning. De geheimen van het wilde woud. Hier werden wij vroeger veel en graag uit voorgelezen.

Website: www.duellbouw.nl haha!

Wie of wat maakt je gelukkig: Ja, uiteraard mijn vrouw en mijn kinderen!

Waar ben jij goed in: Volhouden en afmaken waar je aan begint

Valkuil: misschien af en toe iets te perfectionistisch

Ik mis: eigenlijk niets, ik ben tevreden met wat ik heb.

Leukste eigenschap: creatief en enthousiast, voor alles is een oplossing

Wie is je grote voorbeeld: Ik heb geen groot voorbeeld, naar mijn idee kan je van iedereen wat leren

Uitdaging: ieder jaar de tijden van de wedstrijden scherper zetten.

Irritant: chaos, ongeorganiseerd

Levensmotto: Vergeet niet te genieten van iedere dag en kan niet bestaat niet

Waar denk je aan bij het evenement Kwart(je): Een leuk evenement hier in de polder, de stoet ‘s ochtends door Anna Paulowna met de aankondiging van het evenement, de vele mensen langs het uitgestrekte parcours. Kortom een gezellige sportieve dag! De inschrijving van het Kwart(je) is inmiddels gesloten, maar aanmoedigen kan natuurlijk welk. Er zal zaterdag 26 augustus gestart worden in 2 series: 13.15 uur Start Heren individueel en 13.25 uur Start Dames individueel en trio teams.

Zwemmen 1 kilometer vanuit jachthaven Oude Veer aan de Kerkweg Anna Paulowna, daarna wielrennen 40 kilometer en tenslotte 10 kilometer hardlopen met finish vanaf 15.00 uur bij zwembad Den Krieck in Breezand. Meer informatie en deelnemersoverzicht op www.triathlonannapaulowna.nl.