Lana, Sabine en Kee winnen regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Hoorn

Algemeen
Boven: Lana Sneek (De Wingerd in Zwaag), Sabine Odinga (Petrus Canisius, de Weere) en Kee Wouters (De Havenrakkers in Broek in Waterland). Onder: de juryleden Aafje Lem (directeur Bibliotheek Hoorn), Bregje Duijn (provinciaal voorleeskampioen 2022), Tanja de Jonge (juryvoorzitter, schrijfster) en André Accord (presentator).
Boven: Lana Sneek (De Wingerd in Zwaag), Sabine Odinga (Petrus Canisius, de Weere) en Kee Wouters (De Havenrakkers in Broek in Waterland). Onder: de juryleden Aafje Lem (directeur Bibliotheek Hoorn), Bregje Duijn (provinciaal voorleeskampioen 2022), Tanja de Jonge (juryvoorzitter, schrijfster) en André Accord (presentator). Foto: aangeleverd

HOORN - In Bibliotheek Hoorn werd zaterdag 18 maart de spannende regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Van in totaal veertien voorleeskampioenen werden Lana, Sabine en Kee als winnaar gekozen. Zij gaan door naar de provinciale finale.

In het gebied van Texel tot Purmerend en van Castricum tot Venhuizen werd de afgelopen weken veel en goed voorgelezen door leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er zijn diverse lokale voorrondes geweest waarbij uiteindelijk veertien voorleeskampioenen afgelopen zaterdag de strijd met elkaar aangingen in Bibliotheek Hoorn. Zij lieten horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Om de spanning een beetje in bedwang te houden, maakte presentator André Accord een ‘bieb-beat’ met het publiek tijdens de pauze.

Lana, Sabine en Kee gaan nu door naar de provinciale finale van Noord-Holland op woensdag 5 april in Amsterdam. De winnaar van deze provinciale finale vertegenwoordigt onze provincie tijdens de zinderende landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 24 mei in Utrecht.