Commissie spreekt over educatiebeleid en het stimuleren van sporten en spelen in Hoorn

Gemeentenieuws
De gemeente wil ervoor zorgen dat inwoners voldoende mogelijkheden hebben om te sporten en te spelen.
De gemeente wil ervoor zorgen dat inwoners voldoende mogelijkheden hebben om te sporten en te spelen. Foto: Pixabay

HOORN - In de raadzaal van het stadhuis in Hoorn vindt dinsdag 23 april om 20.00 uur een commissievergadering plaats. In deze vergadering wordt gesproken over plannen voor het onderwijs en hoe inwoners gestimuleerd kunnen worden om meer te sporten en te spelen.

De gemeente, schoolbesturen en kinderopvang spreken regelmatig met elkaar over onderwerpen waar zij gezamenlijk voor verantwoordelijk zijn. Ze hebben het bijvoorbeeld over onderwijshuisvesting en jeugdbeleid. Daarnaast maken de gemeente en organisaties, die zich richten op het welzijn van jongeren, afspraken over het wegwerken van onderwijsachterstanden. Al deze onderwerpen worden samengevat in een Lokale Educatieve Agenda (LEA). Er is voor de komende jaren een nieuwe LEA opgesteld. De commissie gaat in gesprek over de inhoud van deze agenda.

Sport en spelen 

De gemeente wil ervoor zorgen dat inwoners voldoende mogelijkheden hebben om te sporten en te spelen. In samenwerking met inwoners, professionals en organisaties heeft de gemeente een nieuwe beleidsnota ‘Sport, spel en bewegen in de openbare ruimte 2024’ gemaakt. In deze beleidsnota zijn ambities opgesteld. Het belangrijkste doel is om een inclusieve en beweegvriendelijke leefomgeving te bieden die mensen faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. De commissie bespreekt de inhoud van de nota.

Volg de commissievergadering

Om 20.00 uur begint de commissievergadering in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant