Hollandia’s Dijkenloop: eerste wedstrijd na renovatie clubgebouw in Hoorn

Sport
De route van zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl gaat door het landelijke gebied nabij Wognum.
De route van zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl gaat door het landelijke gebied nabij Wognum. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Atletiekvereniging Hollandia organiseert zondag 19 maart de jaarlijkse Dijkenloop. Dit evenement heeft de start en finish op de atletiekbaan van de club op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn.

De route van zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl gaat door het landelijke gebied nabij Wognum. De Dijkenloop dankt zijn naam aan de Kleine en Grote Zomerdijk, de Rijndijk en tot slot Bobeldijk, die in het parcours zijn opgenomen. Onderweg bemannen vrijwilligers de verzorgingsposten en zorgen voor een veilige oversteek bij kruisingen. Beide afstanden zijn wedstrijden, met prijzen in diverse leeftijdscategorieën.

Recreatieve loper

De recreatieve loper kan uiteraard ook meedoen. Naast de twee eerder genoemde afstanden, is er een route van vijf kilometer. Deze is alleen recreatief. Voor de jeugd staat er een 1250-meterloop op het programma. Zij starten vóór de senioren.

Renovatie clubgebouw

Na ruim veertig jaar is eindelijk het clubgebouw gerenoveerd en zijn het dak en de begane grond onder handen genomen. Sinds september kon er in het pand niet gedoucht worden. Vanaf half februari zijn de kleedkamers weer gereed en voorzien van energiezuinige verlichting en douches. De klus is geklaard door externe partijen met veel hulp van de eigen leden.

Inschrijven

Alle - lange - afstanden beginnen om 11.00 uur op de baan. De jeugdloop van 1250 meter begint om 10.30 uur. Inschrijven kan via www.avhollandia.nl of www.inschrijven.nl, en op de dag zelf in het clubhuis van Hollandia, vanaf 09.30 uur. De inschrijfkosten voor de tien Engelse Mijl en tien kilometer bedragen 7,50 euro. De vijf kilometer kost 5 euro. Meer informatie: www.avhollandia.nl .