Zomerexpositie in Oudendijk

Nieuws

OUDENDIJK - De kerk van Oudendijk is elk weekend in de maanden juli en augustus van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor een unieke tentoonstelling. Er wordt niet alleen kunst ín Oudendijk, maar ook kunst ván Oudendijk getoond; het uitgangspunt voor de evenementencommissie van de kerk. Het resultaat is dat veertien echte Oudendijkse kunstenaars hun werk tonen.

De meesten hanteren de kwast en schilderen met acryl of olieverf. Maar er doet ook een fotograaf mee, een borduurkunstenares, een stel dat zich in de woordkunst heeft verdiept en een hypermoderne kunstenaar met digitaal opgebouwde kunstwerken. De ingebrachte stukken, van één tot zeven per kunstenaar, variëren sterk qua onderwerp, formaat en stijl. Een aantal is te koop, anderen weer alleen te kijk. Van de opbrengst gaat twintig procent naar het onderhoud van de kerk.
De meeste kunstenaars hebben één of meer werken ter beschikking gesteld voor de veiling waarmee deze expositie zondag 31 augustus wordt afgesloten. Veilingmeester Berend de Weerd drijft de prijzen op zijn humoristische manier naar grote hoogte en hiervan gaat alle opbrengst naar het onderhoud van de kerk.

De expositie is elk weekend in juli en augustus van 12.00 tot 16.00 uur te bewonderen in de kerk van Oudendijk aan de Dorpsweg. De entree is gratis. Meer informatie: www.kerkoudendijk.nl, info@kerkoudendijk.nl of bel Henny Smit 0229-542126.