Lennart Loorbach nieuwe hoofdtrainer Victoria-O voor komend seizoen

Nieuws
Ondertekening contract met Lennart Loorbach (r) en Marco van de Koppel, voorzitter Victoria-O.
Ondertekening contract met Lennart Loorbach (r) en Marco van de Koppel, voorzitter Victoria-O. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - Victoria-O heeft in Lennart Loorbach (39) de nieuwe hoofdtrainer-coach gevonden voor het eerste elftal, dat momenteel uitkomt in de 4e klasse A.

In deze poule strijden de oranje-zwarte Obdammers nog steeds mee in de top drie. Ze hebben de ambitie om binnen afzienbare tijd de stap naar de 3e klasse te kunnen maken. Loorbach volgt met ingang van 1 augustus 2024 zijn voorganger Theo Neefjes op, die de afgelopen twee seizoenen de selectie van Victoria-O onder zijn hoede heeft gehad.

Belangrijke rol

Neefjes gaat volgens voorzitter Marco van de Koppel een andere belangrijke rol binnen de club vervullen, die moet leiden tot een betere en meer geleidelijke opleiding en doorstroming van jeugdteams uit de bovenbouw naar de senioren in de toekomst. 

Ervaring

Loorbach brengt ervaring mee vanuit zijn recente periode bij VV Bergen, waar hij twee seizoenen hoofdtrainer was van het eerste elftal. ‘’Deze ervaring in de 3e klasse zal ons eerste elftal, gezien de ambitie voor promotie naar de 3e klasse, goed van pas komen. We zijn ervan overtuigd dat Lennart een belangrijke bijdrage zal leveren aan de individuele ontwikkeling van spelers, de ontwikkeling van de (relatief) jonge spelersgroep als geheel, en uiteindelijk het klaarstomen van de spelersgroep voor het spelen in de 3e klasse’’, aldus Marco van de Koppel.

Deze week zijn de handtekeningen gezet om de samenwerking te bekrachtigen en heeft er een eerste kennismaking plaatsgevonden met de spelersgroep. De spelersgroep maakt zich momenteel klaar voor de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Sint Boys op donderdagavond 18 april om 20.00 uur en de wedstrijd uit tegen Winkel op zondag 21 april om 14.00 uur.