Hoe loopt uw kind?

Partnerbijdrage
Afbeelding
Foto: aangeleverd

REGIO - Tot zevenjarige leeftijd zijn de voeten en benen van een kind sterk in ontwikkeling. Een platvoet, O-benen of X-benen; het komt over het algemeen weer goed. In een aantal situaties is het nodig om de benen en voeten van een kind te laten controleren door de podotherapeut. 

Partnerbijdrage dossier

Denk hierbij aan: regelmatig struikelen, vermoeidheid in voeten en/of benen, niet lang of niet graag lopen (snel getild willen worden), pijnklachten in voeten, enkels, knieën, heupen of rug, pijnklachten bij sporten, onverklaarbare pijn in de benen in rust (langer dan zes weken), scheefstand voeten/benen na zevende jaar, extreme slijtage van de schoenen.

De kindervoet kan tijdens de groei blijvend gecorrigeerd worden, waardoor therapie niet meer nodig is. Na uitgebreid onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan voor uw kind gemaakt. Dit behandelplan kan bestaan uit podotherapeutische hulpmiddelen, oefeningen of adviezen. In sommige situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht.

De podotherapeuten van ‘Praktijk Podotherapie West-Friesland’ en ‘Groepspraktijk Podotherapie Hoorn’ zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten in voet, knie, heup en rug. Ook zijn zij gespecialiseerd in de preventieve behandeling van kindervoeten.

Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg. Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl .