Elke dag een andere kleur met de avond wandelvierdaagse van Obdam

Sport
Elke dag een warming up voordat de Vierdaagse begint.
Elke dag een warming up voordat de Vierdaagse begint. (Foto: aangeleverd)

Victor Gymsport Vereniging uit Obdam houdt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni de dertiende avond wandelvierdaagse. Deelnemers kiezen om dagelijks vijf of tien kilometer te wandelen. Het start- en eindpunt is bij dorpshuis de Brink, aan de Dorpsstraat.

Wie vier dagen wandelt, betaald 3,50 euro. Inschrijven kan via https://www.victor-obdam.nl/aw4d-obdam/ , met de inschrijfformulieren die verspreid zijn en de digitale nieuwsbrieven van de basisscholen de Caegh en de Kelderswerf.

Wandelpaspoort

Trudy Koning van de organisatie laat weten: “Om lange wachtrijen op de eerste dag te voorkomen, kunnen de wandelpaspoorten op zaterdag 3 juni vanaf 10.00 tot 12.00 uur opgehaald worden in de Brink. Voorinschrijven kan tot en met 2 juni. Maar ook op dinsdagavond 6 juni kunnen de wandelpaspoorten vanaf 18.00 uur opgehaald worden en kunnen wandelaars zich nog ter plekke inschrijven.”

Warming-up

Deelnemers krijgen elke dag vanaf 18.20 uur een warming-up, waar na een kort interview met een VIP het startschot wordt gegeven. De gezamenlijke start vindt om 18.30 uur plaats. Hierna kunnen de wandelaars nog tot 18.45 uur starten. Bij uitzondering van dinsdag 6 juni, iedereen start iets eerder zodat de wandelaars op tijd over de spoorwegovergang kunnen. De organisatie zette mooie routes uit met onderweg stempel- en uitdeelposten, waar drinken en iets lekkers wordt uitgedeeld, gesponsord door de Obdammer middenstand.

Activiteiten

Na afloop worden activiteiten voor jong en oud gehouden rondom de Brink en op het kerkplein. “Op woensdagavond geeft de organiserende vereniging Victor Gymsport Obdam spectaculaire demo’s turnen en aerial dancing. Maar elke avond is er wat te beleven, zoals wasmachine schieten, schilderen, en een demo van de lokale EHBO-vereniging. Op de laatste wandeldag gaat de jeugd naar de welbekende disco in de zaal en voor de oudere jeugd speelt coverband Spangle op het pleintje voor de Brink. Voor iedereen een gezellige afsluiting dus!”

Elke dag een andere kleur

Aan het evenement worden vier kleuren gekoppeld. De organisatie roept alle deelnemers op om elke dag een andere kleur kleding te dragen:

dinsdag - oranje

woensdag - rood

donderdag - wit

vrijdag - blauw

“De wandelaars doen hier meestal heel goed aan mee, wat er erg leuk uit ziet”, vindt Trudy. “Aan de foto’s, die te zien zijn op de website, is aan de kleur van de kleding te zien welke wandeldag het is!”

Organisatie

De organisatie is dit jaar in handen van Astrid Feld, Bernadette Schoenmaker, Ingrid van Burgel, Jan van Langen, Jos Bakker, Marian Koning, Pierre Neefjes, Sabine Heddes en Trudy Koning. Zij worden bijgestaan door ongeveer vijftig vrijwilligers. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om zo’n groot evenement te organiseren. Ook onmisbaar is de sponsoring van de vele bedrijven uit Obdam en omgeving. De organisatie is daar heel dankbaar voor.

Honderden wandelaars

“De organisatie hoopt weer veel wandelaars aan de start te zien verschijnen. Vorige editie waren dit er bijna zevenhonderd. Wandelen is gezond, goed voor je lijf en je wordt er blij van. Dus kom van 6 tot en met 9 juni naar de Brink in Obdam en doe mee!”

Voor meer informatie, neem contact op met:

Jan van Langen: jhavanLangen@quicknet.nl of tel. 06-44410409;

Trudy Koning: johan-trudy@koningdeen.nl of tel. 06-41085158.

Wandelen door de mooie omgeving van Obdam.
Inschrijven kan online, maar ook op de dag zelf.
Gezellig gezamenlijk aan de wandel.