Kom naar De Mijl van De Weere

Sport
De Mijl van De Weere wordt voor de 39e keer georganiseerd.
De Mijl van De Weere wordt voor de 39e keer georganiseerd. (Foto: aangeleverd)

DE WEERE - De Mijl van De Weere wordt traditioneel op de eerste zondag na 1 januari gehouden. Dit mooie evenement is op 7 januari toe aan de 39e editie. 

Vorig jaar werd naast De Mijl ook gelopen op de 9 km en wel op een geheel nieuw parcours. De 9 km bestond uit twee rondes van 4,5 km. Dit jaar is het ook mogelijk om één ronde te lopen en wordt dus een extra afstand van 4.5 km geïntroduceerd. 

De organisatie wil alle sportievelingen uit de wijde omgeving uitnodigen om mee te doen op één van de afstanden. Daag vrienden en kennissen uit om met elkaar de strijd aan te binden. Voor de echte kilometervreters is dit natuurlijk een mooie warming up voor de halve marathon van Egmond op 14 januari.

Alle informatie over de categorieën waarin gelopen kan worden, de inschrijfgelden en de starttijden zijn te vinden op de website van voetbalvereniging DWB www.vvdwb.nl en op de facebookpagina. Voor vragen mail: ben2935@hotmail.com

Wandelen

Naast het hardlopen kan er ook gewandeld worden. Vanaf 10.00 kan worden gestart voor een wandeltocht van ongeveer 8 km. Halverwege kan op Noordeinde 13 in Lambertschaag worden genoten van heerlijke koffie/warme chocomel en een plak cake. Dit jaar is er geen concurrentie van de snertwandeltocht in Spanbroek, dus de organisatie hoopt velen aan de start te zien voor deze prachtige wandeling. Voor de doorgewinterde wandelaars een mooie opwarmer voor de snertwandeltocht een week later. Langs deze weg dankt het organisatiecomité De Mijl van De Weere alle sponsoren die het mogelijk maken om dit sportieve evenement jarenlang te kunnen organiseren.