Deelnemers gezocht voor theaterspektakel ‘Pas Halverwege’

Algemeen
V.l.n.r.: Wendy Hoogendijk, Berneja Voskamp, Megan de Vries en Ellen van den Berg.
V.l.n.r.: Wendy Hoogendijk, Berneja Voskamp, Megan de Vries en Ellen van den Berg. (Foto: PR)

Het Scheur bij Maassluis is sinds 1872 verbonden met de Noordzee door de Nieuwe Waterweg. Het water is een sterk verbindend element voor de bewoners van Maassluis en heeft de stad ontwikkeling, bestaansrecht en rijkdom gebracht. Co-creatieraad Theater Koningshof staat graag stil bij het 150-jarig jubileum en doet dit met het theaterspektakel ‘Pas Halverwege’, dat op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 wordt vertoond op Schanseiland. 

“In 2021 is het idee ontstaan om 150 jaar Nieuwe Waterweg op deze bijzondere wijze te vieren. Een spektakel dat voor en door de Co-creatieraad en inwoners wordt vormgegeven en waar iedereen aan kan en mag meedoen.”, aldus de Co-creatieraad. “In het theaterspektakel ‘Pas Halverwege’ worden de persoonlijke verhalen en ervaringen van Maassluizers met het water als vertrek- en uitgangspunt genomen. De voorstellingen zijn gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Maassluizers aan, bij of op het water.”

Alle verhalen en ervaringen worden door theatermakers Wendy Hoogendijk en Berneja Voskamp samen met Megan de Vries van Dance Company M’joy en Ellen van den Berg van de Stichting Muziek@Maassluis omgetoverd tot een buitenspektakel met dans, muziek, tekst en theater.

De Co-Creatieraad Theater Koningshof is op zoek naar Maassluizers die het leuk vinden om voor én achter de schermen mee te helpen aan deze voorstellingen. “Zangers, zangeressen, dansers, danseressen, maar ook doeners en bouwers. Iedereen is welkom, van jong tot oud, van handig tot onhandig. Dus wil je zingen/spelen/dansen, musiceren of meewerken achter de schermen? En ben je tussen de 10 en 100 jaar? Meld je dan aan via wendy@theaterkoningshof.nl of via de website van Theater Koningshof (Pas Halverwege).”

Op zondag 20 februari vindt er om 15.00 uur een kick-off plaats die de start markeert van theaterspektakel ‘Pas Halverwege; 150 jaar Nieuwe Waterweg’. Meer informatie over de kick off is te vinden op www.theaterkoningshof.nl (Pas Halverwege).